Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Májusban Dragon Eb Balatonfüreden

sajtóanyagból szerkesztve | sajtófotó | 2017.11.13. | 2017.11.13.
Dragon Eb
Májusban Dragon Eb Balatonfüreden
2018. májusban újabb nagy nemzetközi vitorlásversenynek ad otthont a Balaton: a világ egyik legnépszerűbb tőkesúlyos hajóosztályának kontinensviadalára kerül sor Balatonfüreden. A Dragon Európa-bajnokság házigazdái a Balatonfüredi Yacht Club és a Magyar Dragon Szövetség. A hajóosztály nemrégiben a franciaországi St.-Tropez-ban tartotta éves közgyűlését, ahol nagy elismeréssel fogadták a magyar szervezők beszámolóját.
„31 ország küldöttei vettek részt ezen a találkozón, ahol mind a balatoni versenykörülményeket bemutató filmünk, mind pedig a szervezőmunka állásáról szóló beszámolónk nagy sikert aratott” – mondta el Náray Vilmos, aki a Magyar Dragon Szövetség elnökeként a balatoni szervezőket és a magyar vitorlázókat képviselte Franciaországban.
 
Presztízs MagazinA Dragon három személyes vitorlás, amelyben számos egykori olimpiai és világbajnok vitorlázik, s emiatt a regatták sportértéküket tekintve rendkívül magas színvonalon zajlanak. A versenyrendezéssel kapcsolatos igények is rendkívül magasak: mind a szálláskörülményekkel, mind a verseny infrastruktúrájával és logisztikájával kapcsolatban igen komoly elvárásokat fogalmaznak meg.„Az elmúlt évek nemzetközi versenyei nyomán a Balaton ma már bekerült egy igen elit körbe: a legtöbb kiemelkedő versenyzőnek van már tapasztalata az itteni körülményekről, és e pozitív benyomások ösztönzőleg hatnak a részvételi szándékra” – emelte ki az MDSZ elnöke, aki a szervező bizottság elnöki tisztét is ellátja.
 
A Balatonfüredi Yacht Club komoly tapasztalattal és háttérrel rendelkezik egy ilyen verseny megrendezéséhez, míg a Magyar Dragon Szövetség nemzetközi kapcsolatai a lebonyolítás zökkenőmentességét garantálják. Sokat segíti az is, hogy az osztály 2010-ben Balatonkenesén már lebonyolított egy nagy sikerű Európa-bajnokságot. A rendezést szakemberi gárdájával és eszközeivel a Magyar Vitorlás Szövetség valamint a Hungária Yacht Club is támogatja.
 
„Az országok küldötteivel folytatott beszélgetéseink megerősítették, hogy minden nemzet legjobbjai itt lesznek a versenyen. Ha intenzíven dolgozunk, akár 60-70 hajó is rajthoz állhat Balatonfüreden” – mondta Náray. 
 
Presztízs MagazinA szervező bizottság már teljes erőbedobással dolgozik. A háttérben egyeztetnek a balatonfüredi szállodákkal és panziókkal a szálláskínálatról, folyik a rendező csapat összeállítása, tervezik a versenyhez kapcsolódó rendezvényeket, létrehozták az esemény website-ját és Facebook oldalát. A verseny főrendezője az olimpián is rendezői feladatokat ellátó szlovén Bojan Gale lesz, akit a helyi viszonyokat jól ismerő magyar csapat támogat majd. A nemzetközi zsűri elnökének a francia Yves Leglise-t kérték fel, a technikai bizottság feladatait az osztály nemzetközi felmérője, a német Günter Ahlers  és a magyar Toronyi Bence látja majd el. 
 
Az idén 150 éves Balatonfüredi Yacht Club is készül a jövő év egyik legnagyobb feladatára. „A Dragon osztály versenyeit mindig is kiemelten kezeltük, és főpróbaként idén egy rendkívül sikeres magyar bajnokságot tudtunk lebonyolítani. A verseny logisztikáját tekintve nagyon hasonlít a J24 osztály idei Európa-bajnokságához, ahonnan minden résztvevő nagyon jó benyomásokkal távozott. Felkészülten, jó csapattal és partnerekkel várjuk a Dragonokat jövőre” – húzta alá Böröcz István, az egyesület ügyvezető igazgatója, a szervező bizottság társelnöke.
 
Presztízs MagazinEgy nemzetközi verseny sikeréhez az is fontos, hogy legyenek olyan magyar csapatok, amelyek a világ legjobbjai ellen is a siker reményével ülnek hajóba. Szerencsére a Dragon osztályban van ilyen egység: Kis-Szölgyémi Ferenc kormányos már évek óta ugyanazokkal, Kiss Tamással és Vezér Károllyal (aki „mellesleg” Soling világbajnok és az Év vitorlázója címmel is büszkélkedhet) áll rajthoz. A csapat volt már világbajnoki negyedik helyezett, nyert több nemzetközi versenyt, és jelenleg is a világranglista első húsz helyezettje között van, noha 2017-ben nem indultak el minden nagy nemzetközi versenyen. Tőlük a hazai körülmények között mindenképpen jó eredményre lehet számítani, de elöl végezhet Gömbös Lóránd többszörös magyar bajnok is, aki idén Ausztriában is megnyert egy nemzetközi versenyt.
 
 
 
 
Szóljon hozzá!
Még nincs értékelve
Küldje el ismerősének!

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése