Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Futurisztikus robotokkal támad az LG

Szilvási-Kassai Eszter | CES | 2017.05.16. |
LG, robotok
Futurisztikus robotokkal támad az LG
Az LG Electronics az idei kütyüfesztiválon intelligens robotjaival került a figyelem középpontjába. A most bemutatott okoseszközök nemcsak a háztartásban, hanem a reptereken és más közösségi helyeken is megállják a helyüket.
Az Amazon Alexa hangfelismerő technológiájával működő LG Hub Robot tökéletesen el tud végezni helyettünk olyan egyszerű háztartási feladatokat, mint például a légkondicionáló bekapcsolása, a szárítógépben lévő ruhák szárítási ciklusának megváltoztatása. Minderre ráadásul hangvezérléssel képes.
A CES-en bemutatott robotokról a fejlesztők elmondták: mindegyiket interaktív kijelzővel szerelték fel, így képileg is megjelenítődnek a háztartásban jelen lévő intelligens eszközök. Ennek segítségével a robot megmutatja nekünk például a hűtő tartalmát, de szóbeli instrukciók alapján arra is képes, hogy lejátssza kedvenc zenénket, beállítsa az ébresztést, vagy éppen tájékoztasson minket az időjárásról és a dugók alakulásáról indulás előtt.
A tervezők úgy alkották meg a Hub Robot elemeit, hogy azok barátságos, emberre hasonlító megjelenést kapjanak. Képesek mozogni, forogni, a kijelzőjükön keresztül érzelmek kifejezésére, közvetítésére is alkalmasak. Tudnak reagálni a parancsokra például bólintással, a beépített kamera segítségével pedig a család minden egyes tagját megkülönböztetik és differenciáltan megszólítják.
Még nincs értékelve