Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

A Balatonon rendezték meg Európa első idei tavi vitorlás versenyét

sajtóanyag | sajtófotó | 2017.03.13. |
vitorlás verseny
A Balatonon rendezték meg Európa első idei tavi vitorlás versenyét
Egyedülálló módon a Balaton kiolvadása után már két héttel vitorlás versenyt rendeztek Balatonlellén a hétvégén. Európában elsőként rögtön egy két napos vitorlásversennyel indították útjára a 2017-es vitorlásszezont a BL YachtClubban, de emellett a Nagy Balatoni Pezsgő és Gyöngyöző Bor tesztet is megrendezték 19 balatoni borászat részvételével.
Szombaton a Vitamin Well Tavaszi Regatta vitorlás versennyel folytatódott a téli vitorlás versenysorozat a balatonlellei BL YachtClubban. Eredetileg ez a verseny lett volna a negyedik állomása a még tavaly év végén meghirdetett téli vitorlás versenysorozatnak, de a Balaton befagyása miatt a szilveszteri és a farsangi futamot el kellett halasztaniuk a szervezőknek. A téli vitorlás versenysorozat célja az volt, hogy bebizonyítsa, hogy a téli időszakban is érdemes ellátogatni a Balatonra, és nem csak a nagy melegben lehet kimerészkedni a vízre és vitorlázni egy jót. 
Nagy érdeklődés és izgalom előzte meg a Balaton első idei vitorlás versenyét, amely európai szinten is az első idei tavon megrendezett vitorlásversenynek számít. „Azt gondolom nagy büszkeség számunkra, hogy a kontinensen elsőként, és itthon unikális módon mindössze két héttel a Balaton kiolvadása után meg tudtuk rendezni ezt a két napos vitorlás versenyt” – mondta Tóth Balázs, a BL YachtClub ügyvezetője. A szombati versenyre 12 egység adta le a nevezést, a kimondottan erősnek mondható szélben a Team R'n'R csapata diadalmaskodott. Presztízs Magazin„Nagyon vártuk már, hogy újra hajóra szálljunk és versenyezhessünk egy jót. A körülmények, az időjárás is adott volt ahhoz, hogy jól lehessen vitorlázni. Nagyon örülök, hogy elindult a téli vitorlás versenysorozat kezdeményezés, mert így már nemcsak nyáron, de a téli időszakban is meg tudjuk mérettetni magunkat” – mondta Szilágyi Botond, a Vitamin Well Tavaszi Regatta verseny győztes hajójának a kapitánya. A szervezők a nézőkre is gondoltak, ezért igyekeztek egy kisebb fesztivál hangulatot odavarázsolni a Balaton partjára, ugyanis megrendezték a Nagy Balatoni Pezsgő és Gyöngyöző Bor tesztet 19 balatoni borászat részvételével. De napközben volt még freestyle foci bemutató, estére pedig Rakonczai Imre koncertjével várták a kilátogatókat. 
Vasárnap ismét a vitorlásoké volt a főszerep, ugyanis ma pótolták be a szilvesztkor, a Balaton befagyása miatt elmaradt Szilveszteri Renault Regatta versenyt. A vasárnapi futam tétje nem kisebb volt, mint az, hogy melyik csapat nyeri meg a téli vitorlás versenysorozatot és viheti haza a vándorkupát. A Pótszilveszteri Renault Regattát a Nautic Hajókkal Vitorlázók Közössége nevű csapat nyerte meg, és ezzel összesítésben a téli vitorlás versenysorozat bajnokai is ők lettek Soponyai Géza kapitány vezetésével.
Presztízs Magazin„Nagyon örülök, hogy megnyertük ezt a versenysorozatot. Remélem jövőre is megrendezik a szervezők és megvédhetjük a címünket. Nekem, mint a vitorlás sportág nagy szerelmesének külön öröm volt, hogy télen is tudtunk egy kicsit versenyezni” – mondta Soponyai Géza, a győztes csapat kapitánya. „Örülök, hogy ilyen nagy sikere volt a téli versenysorozatunknak, és azt gondolom, hogy jövőre is megrendezzük Magyarország egyetlen téli vitorlás versenysorozatát. Hiszem, hogy részben ezzel a versenysorozattal is sikerült bizonyítanunk azt, hogy érdemes télen is lelátogatni a Balatonra” – mondta Tóth Balázs, a BL YachtClub ügyvezetője. 
 
Még nincs értékelve