Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Amerika, majd a világ…

Országutak vadlova, a Harley-Davidson

Göbölyös N. László | Molnár László-illetve archív | 2014.12.27. |
Harley-Davidson
Amerika, majd a világ…
„Gyújtsd be a motorod, az országút vár rád, keresd a kalandot, s mindent mit a sors ád, gyere kedves induljunk be, fond át a világot szerelmesen, tüzeljen összes fegyvered, s robbanj a végtelenben” (Mars Bonfire, G.N.L. fordítása) Egy szaggatott gitár-riff, mögötte egy értelmen túli másik gitárhang. Egy álomszerű képből lassan rajzolódik ki először egy amerikai zászlós benzintank, majd egy csillogó-villogó, valószínűtlenül szép, indulásra kész motor. Gazdája eldobja az óráját a homokba, egy másik motorossal ráfordulnak egy széles útra, majd jön egy dob-felütés…

 

A motorosokkal kapcsolatban sokaknak vannak ambivalens érzései, főleg azoknak, akik az erőszakkal társítják őket és tudjuk, hogy a Harley-k összenőttek a világ legnagyobb motoros bandájával, a Hell’s Angels-szel. Kétségtelen van valami nagyon félelmetes abban, ha egy tucatnyi HD végigdübörög egy városon, és a bőrbe öltözött, többnyire nem éppen nyápic fickók sem tűnnek első látásra túlságosan „szelídmotorosnak”.

Presztízs Magazin

Az Easy Rider főszereplői közül ketten, Peter Fonda és Jack Nicholson is játszottak a Pokol Angyalairól szóló filmekben. A modern „kentaurok” rossz hírét erősítette az Easy Rider előtt két évvel, 1967-ben készült Halálfejesek (Born Losers), amelyet nálunk három nap után betiltottak a mozikban. Kultikus filmünkben azonban a Harley sokkal inkább olyan, mint a Vadnyugat törvényen kívüli, pontosabban öntörvényű hősének lova, amelynek nyergében megvalósul a tér- és időbeli szabadság. De a halál bármikor lesújthat rá! Mellesleg a motoros kultúra legnagyobb szakértője, Hunter S. Thompson is párhuzamot látott például a Butch Cassidy vezette „Vad banda” (The Wild Bunch) és az „Angyalok” között. És az Easy Rider zárójelenetében a kamionos úgy lövi ki Wyatt alól a Harley-ját, mintha csak egy lóval tenné ezt.

Presztízs Magazin

A mérnök és a lusta horgász esete

A Harley-Davidson születése persze egyáltalán nem ilyen hősi legendához kötődik. Az idén 111 éves cég alapítója két Milwaukee-beli (Wisconsin) fiatalember, a mérnök végzettségű William Sylvester Harley (1880-1942) és egy Skóciából emigrált kovács fia, Arthur Davidson (1880-1943) voltak, akik 1903-as találkozásukkor összeadták a tudásukat. Harley kezdetben csupán egy alig 110 köbcentis motorral akart megerősíteni egy hagyományos kerékpárt, ellenben Davidson, aki szeretett horgászni, már úgy gondolkodott, hogy azok, akik a várostól messze járnak ki hobbijuknak hódolni, ne fáradjanak el a pedálozásban, mire kiérnek…

Az első „igazi” HD már 405 köbcentis motorral és 25 cm sugarú lendítő kerékkel rendelkezett. A prototípus 1904. szeptember 8-án mutatkozott be a milwaukee State Fair Parkban rendezett motorversenyen, nyergében Edward Hildebranddal, aki a 4. helyezést érte el. A sorozatgyártás azonban csak két évvel később kezdődött, amikor Harley és Davidson megépítették gyárukat a városban, a Chestnut Street-en. 1906-ban összesen 50 motor készült itt. Egy év múlva, amikor a Harley-Davidson cég részvénytársasággá vált, ez a mennyiség megháromszorozódott.

Presztízs Magazin

Azokban az években egyre nőtt a kereslet a kétkerekű járművek iránt, az első világháború előtt már 150 üzem létezett az Egyesült Államokban. Közülük sokan nem érték meg a következő évtizedet, az 1929-33-as nagy válságot pedig csupán ketten élték túl: a Harley-Davidson és az Indian, amelynek legnagyobb legendáját, a világcsúcstartó Burt Munro történetét 2005-ben vitték filmre A leggyorsabb Indian címmel, Anthony Hopkins-szal a főszerepben.

A háborús igények tették a HD-t a világ legnagyobb motorgyárává. Már 1916-ban bevetették a milwaukee motorokat az amerikai hadsereg mexikói forradalmár Pancho Villa elleni büntető hadjáratában, de a „nagy üzlet” az USA első világháborús belépése volt: 15 ezer motort vásároltak a harcokhoz.

Közben a Harley-k egyre nagyobb teljesítményűek, egyre látványosabbak lettek. Bár a válság idején a gyár termelése több mint az egyhatodára csökkent, az 1931-es modell már 1200 köbcentis volt, 1934-re pedig egy klasszikussá vált motorral, a VLD-vel tudtak kijönni. A második világháborúban szó szerint a WLA modellek járultak hozzá a szövetségesek győzelméhez. Az 1941 márciusában, tehát még az amerikai hadbalépés előtt hozott „Pótlólagos törvény az Egyesült Államok védelmére”, mely Lend-Lease Program néven vált ismertté arról rendelkezett, hogy az USA hadi felszereléssel látja el a náci Németország és a Japán ellen harcolókat. A rendelkezés előbb Nagy-Britanniára, Kínára és a Charles De Gaulle vezette Szabad Franciaországra terjedt ki, később a Szovjetuniót is bevonták ebbe a körbe. Ennek keretén belül a háború végéig 30 ezer WLA-t szállítottak a Vörös Hadseregnek. Ez a modell annyira kötődött a hadiiparhoz, hogy 1945-ben le is állították a gyártását, de 1950-ben, a koreai háború kitörésekor felújították.

Presztízs Magazin

Topperek, hummerek, chopperek…

A békeidők kisebb masinákat igényeltek, így születtek meg a Hummerek, amit egy zsákmányolt német motorkerékpár nyomán terveztek, és 1948 és 1966 között voltak forgalomban. Kevesen tudják, hogy scooterje is volt a HD-nak, amit Topper néven gyártottak a 60-as évek elején. A 164 köbcentis kismotor azonban korántsem vált olyan fogalommá, mint az olasz Vespa…

És mi a helyzet a leghíresebbekkel, melyeken az Easy Rider hősei repülnek? El kell keserítenünk a rajongókat: ezek a „chopperek” soha nem léteztek ebben a formában. A „chopping” szó maga is „átalakítást” jelent. Wyatt és a rendező Dennis Hopper formálta meg Billy motorjait, amit két afroamerikai tervező, Cliff Vaugh és Ben Hardy épített meg Peter Fonda ötletei alapján. A csodajárgányokhoz négy-négy 1949-es, illetve 1952-es HD Hydra-Glide motort alakítottak át, melyeket eredetileg a Los Angeles-i rendőrség használt. Egy árverésen vették meg őket Fondáék potom 5500 dollárért. Azért többet, mert attól tartottak, hogyha a régi gépek felmondják a szolgálatot, leáll az amúgy is szűk költségvetésű forgatás. Fonda „Captain America” motorja elpusztult a zárójelenetben, a többit pedig ismeretlen tettesek lopták el, mielőtt azok nevezetessé váltak volna a film nyomán. A „Captain Americát” végül a film kommuna-jelenetében hippiként megjelenő egyik színész, Dan Haggerty építette újjá a rábízott roncsból. Azóta jó néhány másolat készült a motorokról, megtalálhatók a milwaukee HD-múzeumban is.

Presztízs Magazin

Hírességek Harley-nyeregben

A Harley-Davidson a 70-es évektől komoly válságot élt át, mintha a nagy, bivalyerős motorok kimentek volna a divatból és igen erős lett még az Egyesült Államokban is a japán motorok konkurenciája. Az országutak vadlovainak ez a krízise azonban csupán átmeneti volt: a mítosz segített túlélni a gazdasági válságot. A rockzene, a mozi ebben többször is szerepet vállalt. Elvis Presley 1957-ben büszkén pózolt első Harley-jával. Összesen négy volt neki, az utolsót 1976-ban vette. Ezek ma mind láthatók a memphisi Graceland emlékházban. Brigitte Bardot még a 60-as években dalt énekelt róla és ott villog húsz évvel később a Mötley Crüe Girls, Girls, Girls klipjén is. A Jethro Tull keserűen ironikus darabjában, a Too Old To Rock and Roll: Too Young To Die-jában az öreg, kiégett jampec egy Harley-n száguldva akarja eldobni magától az életet. A száguldás adta energia révén számos kemény rockbanda dalait asszociálják szívesen a HD-életérzéssel: a „hivatalos” Steppenwolf mellett e klubba tartozik a ZZ Top, a Mountain, az AC/DC is…

A vad élet habzsolója, Marianne Faithfull A lány a motorkerékpáron (1968) című filmben a Harley-től és Alain Delontól jön izgalomba. Felbőg a motor Terminátor 2-ben, az X-Menben, a 2007-es Szellemlovas (Ghost Rider) címszereplője, Nicolas Cage egy egészen futurista kivitelezésű chopperen száguldozik. A Pokoljárásban (Hell Ride, 2008) maga Dennis Hopper is újra nyeregbe pattan.

Presztízs Magazin

Szereppel, fotóval vagy „magánfelhasználóként” hírességek egész sora növelte a HD ázsióját Clark Gable-től Bruce Willisig, John Kerry amerikai külügyminisztertől a neves talk-show-műsorvezető Jay Lenoig, akit az idén kért fel a cég, hogy tesztelje az elektromos LiveWire-t. A fanatikus motoros Leno igyekezett ugyan udvariasan dicsérni az új terméket, de nem tudta véka alá rejti véleményét: a környezetbarát, ám a szokottnál lényegesen kisebb teljesítményű „paripa” nem az ő ízlése szerint való. 

Az egyik legnagyobb rajongó Malcolm Forbes, a Forbes magazin tulajdonosa, állítólag 50 Harley-ja van, és szívesen ajándékozza meg imádata tárgyával barátait, munkatársait. A vagány hölgyek között Nancy Sinatra, Tina Turner, Ann-Margret és napjainkban Pink vívott ki elismerést azzal, hogy megnyergeli a szupermotort.

Még Ferenc pápának is jutott egy Harley: a gyártól kapott ajándékba egy Dyna Super Glyde-ot 2013 júniusában a HD 110. évfordulójának alkalmából. A katolikus egyházfő ez alkalomból megáldott több száz Rómába zarándokoló motorost. Ferenc pápa aztán rögtön árverésre bocsátotta a gépcsodát, amelynek bevételét egy ezerfős római hajléktalanszálló és ingyenkonyha restaurálására fordították.

Presztízs Magazin

A mítosz folytatódik…

A legelszántabb motorosok számára a HD ma is a közösségi életforma része, nem véletlenül annyira népszerűek világszerte a Harley-sok találkozói: Magyarországon az idén 15. alkalommal rendezték meg az alsóörsi Nemzetközi Harley-Davidson Fesztivált, de Kínában is megszülettek már az első HD-klubok. Az 1994-es Diáksziget-Eurowoodstock fesztivál legnépszerűbb látogatói közé tartoztak azok a tisztességben megőszült öreg rockerek és hippik, akik Harley-juk mennydörgésétől kísérve érkeztek meg Óbudára.

És jönnek az újabb és újabb lélegzet-elállító szupermodellek, mint például a 2014-es Superlow 1200T túramotor, amelynek reklámja szerint „horizont-vadász lelke van”, 2015-ös, 2,5 méter hosszú, 1699 köbcentis Road Glide Special, amelyet „már” 23 ezer dollárért meg lehet venni.

 

Még nincs értékelve