Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Vasárnapi nyitva tartás: így találhatjuk meg könnyen az üzleteket

sajtóközlemény | sajtófotó | 2015.01.29. |
Vasárnapi nyitva tartás: így találhatjuk meg könnyen az üzleteket
Kézzelfogható segítség indul a vásárlóknak, a kisvállalkozói üzletek tulajdonosainak és a hazai turizmusnak a szabad vasárnapon.

A magyar tulajdonú és központú, számos külföldi országban is a legnagyobb adatbeszállítói szerepét betöltő navigációs tartalomszolgáltató a NPMobileComm-NaviPro csoport (www.navipro.hu) 20.000 magyarországi kereskedelmi és idegenforgalmi partnere bevonásával elindította a VasarnapiNyitvatartas.hu vásárlói adatszolgáltató rendszerét.

A rendszer díjmentesen segíti a vásárlókat az erre a célra külön létrehozásra kerülő webtérképes keresővel és mobilalkalmazásokkal. De nem csak a vásárlók számíthatnak a közelükben lévő, nyitva tartó kisvállalkozói üzletek könnyű megtalálásában a rendszerre, hanem a fejlesztő cég nemzetközi szolgáltatókkal fennálló kapcsolatai révén a legkisebb bolt számára is elérhető feltételekkel teszi lehetővé a legteljesebb körű megjelenést és elérhetőséget. Az Android, IOS és Windows Phone rendszereken túl autós navigációk, hordozható rendszerek, idegen nyelvű turistatájékoztatók és természetesen a Google Maps és Apple Maps, karbantartott és frissített megjelenítései is a cégek forgalmának növelését segítik.

A naprakész rendszer nem csak a vásárlás, hanem a kikapcsolódás céljait is szolgálja, hiszen egyedülálló javaslatokat biztosít a felhasználó közelében lévő hazai turisztikai célpontokról, helyi látnivalókról, eseményekről, de távolabbi célok keresése és azok információja is elérhető. Így ha nem, vagy nem csak vásárlással töltené a felhasználó a szabad vasárnapot, a széles gyűjteményből megtalálhatja a neki és családjának megfelelő pihenő programot.

A szolgáltatás 2015. március 1-jén indul, ekkorra válnak elérhetővé az érintett üzletek és turisztikai célpontok információi (amelyek jelentkezését február 27-ig várják weboldalukon), valamint a mobilalkalmazások is ettől az időponttól lesznek letölthetőek. A korábbi indulás célja, hogy a törvény hatálybalépésig (2015. március 15.) a vásárlók tesztelhessék a rendszert, valamint, hogy még a változások előtt tájékozódhassanak a törvény részleteiről, és tisztában legyenek az elérhető boltok listájával. További részleteket a www.vasarnapinyitvatartas.hu weboldalon olvashatnak az érdeklődők.

Az Országgyűlés 2014. december 16-án fogadta el a 2014. évi CII. törvényt "a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról" címmel, amely 2015. március 15-étől lép hatályba. A törvény összefoglalva arról szól, hogy a kiskereskedelemben megtiltja a vasárnapi munkavégzést, s a kiskereskedelmi napokon (vagyis hétfőtől szombatig) 6 és 22 óra közötti időszakra korlátozza a nyitva tartást - a törvény által megfogalmazott kivételektől eltekintve. A kormány a kisvállalkozások támogatásával, a munkavállalók kiszolgáltatottságának csökkentésével, és a vasárnapi pihenés elősegítésével indokolta a törvény életbe léptetését.

Még nincs értékelve