Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

I.KPMG Futsal Gála és Szakmai Napok

etofutsal.hu | etofutsal.hu | 2015.01.02. |
futsal
I.KPMG Futsal Gála és Szakmai Napok
Egyedülálló futsal gálát rendeztek Győrben az ETO Futsal szakmai napján, többek között a világ élvonalába tartozó spanyol válogatott szövetségi kapitánya is előadást tartott, a házigazdák pedig megmérkőztek a Világválogatottal.

A Magyar Labdarúgó Szövetség fejlesztési tervében is szereplő Szakmai nap és Gála célja a futsalért rajongók, vagy éppen a futsallal ismerkedőket megnyerni a sportág számára.

A konferencia egyik vendége José Venancio López Hierro, a spanyol futsal válogatott szövetségi kapitánya szerint nem véletlen, hogy hazánkban több spanyol szakember is dolgozik a sportágban.

Presztízs Magazin

José Venancio López Hierro: „A Spanyol edzők képessége és képzettségi színvonala nagyon magas, ez ugyanúgy érvényes nemcsak a futsalra, hanem más sportágra is. Segítenek a közösség felépítésében, ami szintén lényeges dolog. Ez hozzájárulhat ahhoz, hogy Magyarországon is tovább fejlődjön a futsal."

Míg délelőtt rangos előadók beszéltek az utánpótlás-nevelés, a képességfejlesztés legfontosabb szakmai kérdéseiről, délután az új Audi Arénában a labda került főszerepbe:

NB II-es Nyugat–NB II-es Kelet válogatott 4–3,
Öregfiúk-válogatott–Újságíró-válogatott 10–5,
Árkád-ETO (Vincze Ottó team)–Audi ETO (Görbicz Anita Team) (nők) 8–4.

A VIP-tornát az MLSZ együttese nyerte, megelőzve a helyi szponzorok és közéleti vezetők együttesét.

Győrben a legjobbak is pályára léptek, köztük a négyszeres ETO Futsal játékosai is, akik nem kisebb ellenféllel, mint a Futsal Világválogatottal mérkőzhettek az Audi Arénában.

Presztízs Magazin

Az esti slágermérkőzés előtt az egyik legsikeresebb spanyol klub, a tizenhétszeres bajnok, tizenegyszeres kupagyőztes, négyszeres európai és ötszörös világkupa első Inter Movistar  elnöke. José Manuel Saorin elmondta, tiszteli a már az európai kupaporondon is jeleskedő Rába ETO törekvéseit, a továbblépés eszközéül elsősorban a türelmet, az iskolai bajnokságokat, az edzőképzést és a fejlett futsal országokkal kiépítendő kapcsolatokat jelölte meg.

A gálamérkőzésen régi fényükben csillogtak a Rába korábbi játékosai is, akiket régi siker edzőjük Kozma Mihály vezetett: Ramada, Madarász János, Gyurcsányi Zsolt, Tóth Szabolcs és Peczár Csaba. Végig extázisban és kifogástalanul játszottak, sok szép megoldással gyönyörű pillanatokat varázsoltak az aréna parkettjére, persze, mindezt abszolút könnyedén tették.

A világ legjobbjai – soraikban a berettyóújfalui Rábl Jánossal, a cseh gólkirály Michal Seidler, a horvát Frane Despotovic és Drazen Cavar, és a francia Kevin Ramirez erősítették, továbbá a második felvonásban két győri játékossal – pedig mindent megtettek a szépítésért, de az ETO kőkeményen védekezett. Balázs Zoltán, majd a második félidőben Matkovics bravúrjai végül döntőnek bizonyultak, a Best of ETO 2-0-ra győzedelmeskedett – a José Venancio López Hierro által irányított Világválogatott ellen, az I. KPMG Futsal Gála és Szakmai Napok zárómeccsén.

Presztízs Magazin

I. KPMG Futsal Gála, Győr
Világválogatott – Best of ETO 0-2 (0-1)

Világválogatott: Gasparovics – Ramirez, Juanra, Kajfes, Rábl J.
Csere: Despotovics, Seidler, Oriol, Cavar, Dróth, Balázs Z.
Edző: José Venancio López Hierro

ETO: Balázs Z. – Lódi, Gyurcsányi, Ramada, Dróth.
Csere: Madarász, Harnisch, Peczár, Tóth Sz., Bognár Zs., Matkovics, Juanra.
Edző: Kozma Mihály

Gólszerzők: Dróth (8'), Gyurcsányi (21')

Képgaléria

Még nincs értékelve