Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Fókuszban a fotográfus

Ladányi Tamás | Ladányi Tamás | 2015.01.19. |
Fókuszban a fotográfus
Az asztrotájkép sajátos stílusában személyes vonatkozást és emberi léptéket kap a kép, amennyiben a felvétel készítője is szerepel rajta.

z őszi napéjegyenlőség idején gyönyörű látvány köszöntött bennünket Balatonakarattyán, a magasparton. A kissé párás időben a vöröslő alkonyati színek még jobban felerősödtek, és a nyugvó holdsarló is narancsos árnyalatot kapott. A mellékelt képet az ismert veszprémi légköroptikai megfigyelő, Landy-Gyebnár Mónika készítette e sorok írójáról az idillikus balatoni atmoszférában.

Presztízs Magazin

Térben észak felé haladva egy veszprémi éjszaka a következő állomás, ahol – egy hidegfront közeledtével – sűrűn tarkították villámok a város horizontját. Ezt, a divatos kifejezéssel élve szelfit, egy másodkamerával fényképeztem, miközben egy gyorsított felvétel alapanyagát rögzítettem a távoli égiháborúról. A kompozíció jobb oldalán a Szent Mihály székesegyház kivilágított tornyai ismerhetők fel.
 


 

Presztízs Magazin

Folytatva utunkat a Bakony felé, a Kőris-hegy magasságában hazánk egyik legjobb minőségű csillagos egével találkozhatunk. „Messze, hol az ég a földet éri” a Tejút folyama szinte kézzel fogható közelségbe kerül az asztrofotós számára. A galaxisunk központi régiója mellett fénylő Antarest a magyar népnyelv „Szépasszony” kifejezéssel illette.
Kép: photographer
Aláírás: „Kettesben a Tejúttal”, a fotográfus meghitt magánya az égi országút árnyékában

 

 

Presztízs Magazin

Égi és földi utazásunk rendhagyóan a Közel-Kelet egy távoli országában, Iránban fejeződik be télvíz idején. A képen az ismert török fotográfus, Tunc Tezel látható munka közben, amint az Elburz vonulatainak előterében áll kamerája mögött, mintegy kétezer méteres tengerszint feletti magasságban. Az égen a tél jellegzetes konstellációi fénylenek, a Sirius, Betelgeuse, Procyon háromszöggel és az Orion markáns alakzatával. 

Még nincs értékelve