Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Rendben zajlik a berepülés

Presztízs Média | sajtófotó | 2015.02.11. |
Magnus Expedíció
Rendben zajlik a berepülés
Egy bő hét múlva indul a Földközi-tengert felfedező túrarepülés magyar felségjelzés alatt. Földi Zoltán pilóta és Hankusz Kálmán fotóriporter 2015. február 19-én vág neki az egyedülálló, 12 ezer kilométeres, 15 országot érintő nagy „kalandnak” a Kecskeméten készült Magnus Fusion repülőgéppel. A páros egy 82 évvel korábbi magyar rekordnak állít emléket: Gerle 13 nevű repülőgéppel Bánhidi Antal és Bisits Tibor végigrepülte ugyanezt a távot.

- A tapasztalatok alapján kijelenthetem, a gép remekül vizsgázik –kezdte Hankusz Kálmán, az expedíció fotóriportere. – Nagyon jó érzés, hogy ahol megjelenünk, csodálják a repülőgépet, amin nem is csodálkozunk, hiszen valóban gyönyörű. Benne ülni? Szó szerint felemelő érzés, még érezni a műanyag szagát, akár egy új autóban. Nagyon erős, fürge kis masina, alig kell a földön gurulnia, máris a levegőbe emelkedik. Rendkívül könnyű és mozgékony, a hatalmas, panorámatető alól remek kilátás nyílik a tájra.

Presztízs Magazin

Teszteljük rendesen, sokat repülünk vele, mert igen sok dolgot ki kell próbálnunk a nagy út előtt. Be kell laknunk, tudnunk kell, hogy férünk el benne, mit hová tehetünk. Nekem azt is ki kell tapasztalnom, mennyire tudok mozogni a kamerákkal. Arra is választ kell kapnunk, egyhuzamban, teljes terheléssel, mennyit repülhetünk.  Erre az adatra nagy szükségünk lesz az út során. A külső kamerák rögzítési pontjait most véglegesítik a mérnökök, igazi stábmunka folyik.

Az expedíciót a Presztízs Média támogatja.

Még nincs értékelve