Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Könnyed elegancia, könnyűfémmel

Jaguar XE bemutató – dallal köszöntötték az új modellt

Benedek Attila | Jaguar | 2014.12.17. |
Jaguar
Könnyed elegancia, könnyűfémmel
A Jaguar az őszi Párizsi autószalonon mutatta be a nagyközönség számára legújabb modelljét, amely a BMW 3-as széria konkurense. A vadmacska legfőbb különlegessége az alumínium karosszéria, az is fontos információ, hogy ezzel a megoldással egyedüli a kategóriában.

A Jaguar letette a voksát az alumínium mellett. A márka tulajdonosa szerencsére azonos a Land Roverével, így a fejlesztési és a gyártási költségek megoszlanak a két vállalat között. Az autó köztudatba hozását egy nagyon ügyesen felépített „beetető kampánnyal” végezték, aminek az első lépése az volt, hogy az XE csupasz alumínium vázát megmutatták a nagyérdeműnek. A hírverést kihasználva folytatta kampányát a Jaguar, a következő lépcsőt a közúti tesztelés jelentette, amibe bevonták a sajtót is. Számtalan, különböző mértékben álcázott prototípust fényképeztek az erre a szakterületre specializálódott fotósok, a márka marketingesei és az autósújságok nagy örömére. Ennek eredménye, hogy a szaksajtóban folyamatos volt a hírverés az újdonságról.

Presztízs Magazin

Felhajtás – hírességekkel

A csúcspontot a hivatalos bemutató jelentette a nyár végén, mert ezen a bemutatón különösen is hangsúlyozták a márka és az újdonság britségét. Apró malőr – 2008-ban a Fordtól a Jaguárt és Land Rovert az indiai Tata vállalatcsoport vásárolta meg, a korábbi gyarmat óriásvállalata. Ők pedig – profitjuk növelése érdekében – ügyesen kihasználják a britek hazafiasságát…
Első lépésként ott a helyszínválasztás: a London belvárosában lévő Earl Court. A belvárosi helyszínen az első jaguáros autó bemutatót 1935-ben tartották, az új XE már a tizennegyedik leleplezés… A felhajtást jól jellemzi, hogy helikopter szállította a vörös autót a parti helyszínére. A vendégsereg szó szerint értendő, mert háromezer VIP-vendéget hívtak meg a rendezvényre! A nemzetközileg ismert hírességek között ott volt Stella McCartney, José Mourinho és a Kaiser Chief együttes. Ahogy a multinacionális vállalatoknál szokás, dalt komponáltak a „kisded” érkezéséhez – Emeli Sandé a Feel XE szerzője és előadója. A produkció természetesen élőben is hallható volt a bemutatón, a felhajtásra jellemző, hogy a Temzén felállított színpad mögött, London leghíresebb építészeti nevezetességei szolgáltak díszletként.

Presztízs Magazin

Másként gondolkodás

A Jaguar még a Fordos időszak alatt megbukott a Ford Mondeo alapjaira épült Audi A4 konkurenssel, az első- és összkerékhajtással is kínált X-Type viszont ma kedvelt darab a használt piacon. Tehát nem működött a régi módszer, aminek segítségével olcsón lehetett gyártani és nagy haszonnal eladni a kisebb méretű Jaguárt. Ebbe a csapdába nem sétáltak bele a tervezők, teljesen más irányba indultak el.
A prémium piacon éllovas Audi, BMW, Mercedes triót nagyon nehéz befogni, mert amellett, hogy jó autókat gyártanak, igen széles karosszéria- és motorválasztékkal rendelkeznek. Velük nagyon nehéz felvenni a versenyt, ezért nyúltak az angolok az alumíniumhoz. Az ezüstös fém előnyeit nem szükséges ecsetelni, mellette a fő érv a könnyű súly, ehhez bónuszként jön a kiváló szilárdság. Az új építőanyag nemcsak a fogyasztásra hat jótékonyan, hanem a vezetési tulajdonságokra is, a Jaguar ezért sokat hangoztatja az XE kiváló irányíthatóságát, agilitását. A témába vág a legutolsó fejlesztésű elektromos rásegítésű szervokormány alkalmazása, amely – csekély energiafelhasználása mellett – közvetlen kormányzást és ragyogó vezetési élményt biztosít, ráadásként pedig a sportos kétüléses F-Type első futóművének fő elemeit kapta meg a hármas BMW-ellenfél. Szerencsére alapban hátsóhajtású az XE, hogy csúszós körülmények között se legyen gond, és a legfrissebb fejlesztésű kerékkipörgés-gátlót és menetstabilizátort (ESP) kapta meg. A fejlett elektronikai háttér a könnyű súllyal, a hátsóhajtással és a sportosra hangolt futóművekkel egész jónak ígérkezik.

Presztízs Magazin

A kód neve: RC 5754
A fenti kódnevet valószínűleg csak a fémiparban, de leginkább az alumínium-gyártásban járatosak ismerik. Az RC 5754 az űrhajózásban használt aluötvözet, ami újrafelhasznált alumíniumot is tartalmaz. Ez az anyag teszi rendkívül szilárddá, csavarodás-mentessé és könnyűvé az újdonságot.

Könnyűfémmel könnyedén

A Jaguárnak komoly célkitűzései vannak: az egyik, hogy 2020-ra a beépített alu 75 százaléka már újra feldolgozott legyen, a másik terv pedig egy összefogás. A Jaguar a Land Roverrel karöltve a legféltettebb műszaki titkait is megmutatta a konkurenseknek, olyan neveknek, mint az Audi és a Mercedes-Benz.
A gyárlátogatás nem véletlen! Az angolok elképzelése az, hogy ezen a téren is elkezdődjék a szabványosítás, ugyanis az alumíniumot felhasználó autóipari cégek számtalan szegecset használnak a gyártáshoz. Ha ezek számát minimalizálni lehetne, akkor az kiválóan csökkentené a gyártási költségeket. Az elemek rögzítésére használt szegecs csak egy a takarékossági elképzelések közül, jó néhány tartóelemre és más alkatrészre is szabványosítás vár.
 

Még nincs értékelve