Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

A múlt még mindig kísért

Benedek Attila | archív | 2015.01.16. |
Mercedes
A múlt még mindig kísért
Hans-Werner Auftrecht és Erhard Melcher a Mercedesnél dolgozott, ám a két műszaki embert nem csak az azonos munkahely kötötte össze, hanem az is, hogy mindketten motorsport-„őrültek” voltak. Az 1965-től folyó közös munkájuk első gyümölcsét két év múlva aratták le, mikor a 300 SEL Merci megkapta a 6,8 literes blokkot.

A Vörös Disznónak hívott versenyautó azzal vált híressé, hogy a legendásan nehéz Spa-i 24 órás versenyen megnyerte kategóriáját, az összetettben pedig második lett.
A két férfi összefogásának köszönhető az AMG vállalat, aminek neve az alapítók vezetéknevéből, plusz Auftrech szülőhelyének (Grossaspach) kezdőbetűjéből állt össze. A cég 1976-ban költözött Affartercbach-ba, közben már elkezdték készíteni az utcai autókhoz való tuning alkatrészeket, és árulni a komplett autókat. Minőségi munkájukra a Mercedes is odafigyelt. 1991-ben már hivatalosan is együttműködnek, aminek az a végeredménye, hogy a sváb vállalat 1999-ben az AMG részvények 51 százalékát megszerzi.
A jövőre félévszázados cégből kivált Auftrecht, és megalapította a csak versenyautók építésével foglalkozó HWA-t. Ezen felül az ő cége segített fejleszteni a kifutó félben lévő SLS AMG-t, amelyet a GT vált, ami jóval elérhetőbb áru sportautó, mint a szárnyas ajtós csúcs Merci.

Még nincs értékelve