Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Elrajtolt a 35. AGROmashEXPO

Szilvási-Kassai Eszter | Béli Balázs | 2017.01.25. |
35. AGROmashEXPO
Elrajtolt a 35. AGROmashEXPO
Hatalmas érdeklődés mellett nyitotta meg kapuit a 35. AGROmashEXPO és AgrárgépShow a budapesti Hungexpo területén. A négynapos mezőgazdasági szakmai kiállítást Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter nyitotta meg, majd kiosztották a hazai és nemzetközi termékfejlesztési díjakat is.
Ganczer Gábor, a Hungexpo vezérigazgatója beszédében hangsúlyozta: nagy lelkesedéssel tölti el az idei AGROmashEXPO, hiszen a kiállításból is látszik, hogy a magyar mezőgazdaság kiemelkedő teljesítményt nyújt. Úgy fogalmazott, a hazai agrárium egyre jobb eredményeket ér el, emellett pedig a gyártók is arra törekednek, hogy kiszolgálják a gazdák igényeit. A vezérigazgató aláhúzta: a 35. AGROmashEXPO-n 300, köztük 35 nemzetközi kiállító 45 ezer négyzetkilométeren mutatja be a mezőgazdasághoz kapcsolódó eszközeit, munkagépeit, fejlesztéseit.
 
Presztízs MagazinFazekas Sándor földművelésügyi miniszter felhívta a figyelmet arra, hogy az elmúlt hat évben történelmi fejlődésen ment át az ágazat, mely így a nemzetgazdaság húzóágazatává vált. A tej- és sertésválságra, valamint az elhúzódó madárinfluenzára utalva aláhúzta: az ágazat olyan válságokra tudott reagálni, amelyek korábban padlóra küldték volna az agrárium szereplőit. A földművelésügyi miniszter derűlátásának adott hangot akkor, amikor kijelentette: 2017 a növekedés éve lesz mind a mezőgépipar, mind pedig a magyar mezőgazdaság számára.
 
A megnyitót követően adták át a hazai nemzetközi termékfejlesztési díjakat és különdíjakat, köztük a KITE Zrt. Agri Pro teleszkópos rakodógépe kapott elismerést a piacon egyedülálló dual-tech váltója miatt. 
 
Presztízs MagazinMint ismert, január 25-én immáron 35. alkalommal nyitotta meg kapuit az AGROmashEXPO. A jubiláló kiállítás 1973 óta a hazai legrangosabb és külföldön is a legismertebb, egyúttal nemzetközileg elismert magyar mezőgazdasági szakkiállítás. Eleinte főként a szabad területeken vonultak fel a traktorok, a 90-es évektől azonban kizárólag fedett helyszíneken kerül megrendezésre. Idén a 350 kiállító az összes pavilont megtöltötte. Az agrárium legnagyobb hazai kiállításához ezúttal is csatlakozott a Magyar kert valamint a Szőlészet és Pincészet szakkiállítás.
 
Még nincs értékelve