Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Pörög a mezőgazdasági kombájnok piaca!

mascus.hu | 123rf.com | 2018.06.04. |
Pörög a mezőgazdasági kombájnok piaca!
A mezőgazdasági kombájn vagy más néven cséplőgép elsősorban a gabonafélék aratásához használt mezőgazdasági jármű. Azonban ma már nem csupán ez az egy felhasználási területe van, hiszen egyes változataival – vagy meglévő kombájn típusok átalakításával – egyéb kultúrnövények betakarítására is alkalmassá vált. A földeken ma már Magyarországon is kombájnokat használnak a kukorica, a napraforgó és a legtöbb hüvelyes növény betakarítására is, így felváltva a nehézséges és időigényes kézi munkát, amely egészen a 19. századig nehezítette meg a földmunkások mindennapjait. A XIX század óta azonban megjelentek az első cséplőgépek, amelyek ugyan még elmaradtak a modern, korszerű kombájnoktól, mégis óriási áttörést hoztak a mezőgazdasági életbe. Mivel ezeknél a fejlett kombájnoknál már rendkívül alacsony a szemtörés és a szemveszteség aránya, ezért olyan növénykultúrákban is elterjedt a használatuk mint a cseresznye, a szőlő vagy a meggy.
Rendkívüli mértékben pörög a magyar mezőgéppiac
 
Magyarország éghajlata és természeti jellemzői nagyszerű gazdasági lehetőségeket kínálnak, így nem csoda, hogy minden évben egyre jelentősebb bevételek keletkeznek, amelyeket a mezőgazdaságnak és az állattenyésztésnek köszönhetünk. A 2017-es, első félévi adatok is már megdöbbentőek, hiszen közel 80 milliárd forint értékben volt szükség új, mezőgazdasági gépek vásárlására a szektorban, amely az előző évhez képest 40 százalékos növekedést jelentett. Ebből az új traktorok piaca több mint 30 százalékkal bővült, az új kombájnoké pedig közel 15 százalékkal. A fél év alatt, így közel 1500 traktor és 250 kombájn talált új gazdára tavaly, ez a szám pedig idén valószínűleg még tovább nő, a gazdasági helyzet pozitív alakulásának köszönhetően.
 
Hol lehet használt kombájnt vásárolni?
 
A kombájnok, cséplőgépek adásvételi piaca tehát fellendült az előző évekhez képest, mégsem található meg ez a gazdasági jármű széles körben az országban. Ahhoz, hogy valaki ilyen értékű és típusú mezőgazdasági gépeket szerezzen, nem árt ha a megfelelő helyről szerzi be. Ez pedig eddig, csak a speciálisan erre szakosodott, használt mezőgépekkel foglalkozó cégeken keresztül vagy a saját kapcsolatrendszerünkön megmozgatott szálak segítségével volt lehetséges, Ma már azonban akár néhány kattintással is hozzájuthatunk a legmodernebb eszközökhöz, nagy gépekhez és kombájnokhoz a mascus.hu internetes portál aukciós rendszerén keresztül! 
 
Vásároljunk használt kombájnt, a legkedvezőbb áron!
 
A mascus.hu aukciós portálon, számtalan kategóriába sorolt mezőgazdasági gépekre adhatjuk le a licitünket, így egy-egy kombájnt, a legkedvezőbb áron tudunk megvásárolni. A portál nem csak a hazai piacról, hanem a nemzetközi színtérről is kínál minőségi, márkás kombájnokat. A kereső adatbázisában megtalálhatóak olyan nevek mint a John Deere, a CLAAS, a New Holland, a Case IH, a Massey Ferguson, a Sampo-Rosenlew és a Gleaner. A könnyen használható kezelőfelületen keresztül bátran böngészhetünk a portálon lévő kombájnok mellett más mezőgazdasági gépeket, haszongépjárműveket, erdészeti gépeket, építőipari gépeket, anyagmozgató gépeket és kommunális gépeket is.
 
Még nincs értékelve