Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

10 tipp a stresszmentes utazáshoz az ünnepek alatt

Ne legyen ünnepi tortúra az utazás

sajtóanyag | sajtófotó | 2017.12.14. |
autózás, utazás
10 tipp a stresszmentes utazáshoz az ünnepek alatt
Az ünnep alatt az emberek útra kelnek meglátogatni a családjukat, barátaikat vagy beiktatnak maguknak egy kis év végi pihenőt. Ebben az időszakban a megnövekedett forgalom és a változó időjárási tényezők nehezítik a közlekedést.
Annak érdekében, hogy ne változzunk Grinccsé az utakon, a Europcar Autókölcsönző összegyűjtött néhány hasznos tippet az ünnepi autózásokhoz.
Az adventi időszak már javában elkezdődött! A legtöbben boltról boltra járnak, hogy beszerezzék a szentestére szánt finom falatokat és a tökéletes ajándékot. Karácsony másnapján, illetve az azt követő időszakban ismét sokan útra kelnek, mivel elkezdődik a családlátogatás és a téli üdülés időszaka. Az év végéhez közeledve előfordul, hogy türelmetlenebbek vagy figyelmetlenebbek és nehezebben viselik az utazás közbeni stresszt. A
 
Presztízs MagazinEuropcar Autókölcsönző szakértői által összeállított tanácsok segítségünkre lehetnek abban, hogy az ünnepek alatt nyugodtan teljenek az autóban eltöltött órák:
Mindig induljunk el előbb, hogy ha dugóba is kerülünk, ne idegeskedjünk a késés miatt. Ilyenkor az útvonaltervező alkalmazások nagyon hasznosak lehetnek, amelyek megtervezik számunkra a leggyorsabb útvonalat. Törekedjünk arra, hogy ne csúcsidőben induljunk el.
Válogassuk össze a kedvenc karácsonyi zenéinket az útra, hogy vidám hangulatban teljen az autózás és a dalokkal ünnepi hangulatba kerüljünk!
Utazás előtt ellenőrizzük a guminyomást, az olajszintet, az ablakmosófolyadék szintjét, valamint az ablaktörlőlapátok és a lámpák állapotát. Amennyiben nem vagyunk teljesen biztosak gépjárművünk kifogástalan állapotában, célszerű bérelni egy autót az ünnepekre. Ennek a megbízhatóságon túl az az előnye, hogy van rajta autópályamatrica, valamint igényünknek megfelelő autót választhatunk, így biztosan befér az összes ajándék és csomag.
Rendszerezzük a csomagokat a csomagtartóban, akár külön dobozokba, hogy sérülésmentesen vészeljék át az utazást.
Amennyiben külföldre utazunk, bizonyosodjunk meg arról, hogy melyik országban kötelező a téligumi és a hólánc használata. A katasztrófavédelem honlapján gyorsan utánajárhatunk, hogy az európai országokban milyen előírások vonatkoznak a téli közlekedésre. 
Tartsunk az autóban jégoldó spray-t, hogy ne kelljen plusz időt tölteni a szélvédő jégtelenítésével.
A hosszabb utak előtt tegyünk az autóba takarókat vagy néhány meleg ruhát, arra az esetre, ha nem várt helyen és időjárási körülmények között akadunk el az autónkkal. Téli vezetés során is fontos a hidratáció, ezért készítsünk be az autóba vizet vagy teát.
Abban az esetben, ha gyerekekkel utazunk, készüljünk játékokkal, mesékkel és nassolnivalókkal, hogy lekössük az út során a figyelmüket.
Ne szóljunk bele a párunk vezetésébe, mert gyakran ebből keletkezik a feszültség az út során.
 
Biztonságos és stresszmentes autózást kívánunk az ünnepekre!
 
 
 
 
Még nincs értékelve