Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Ahol a kényelem a minőséggel társul

Itt az új 2-es Gran Tourer

sajtóanyag | sajtófotó | 2015.06.22. |
bmw
Ahol a kényelem a minőséggel társul
A BMW ismét új piaci szegmenst alapított új 2-es Gran Tourer modelljével. Bőséges térkínálatával és kiemelkedő sokoldalúságával a modell a világ első prémium kompakt egyterűje, amely akár hét ülést is kínálva tökéletesen megfelel a fiatal családok igényeinek.
Kompakt, mégis tágas
 
Kompakt külső méretei ellenére – hosszúsága mindössze 4556, szélessége 1800, míg magassága 1608 milliméter – az új BMW 2-es Gran Tourer bőséges beltérrel és szintén tágas, 645-ről 805, illetve a hátsó üléstámlák lehajtásával egészen 1905 literig bővíthető csomagtartóval szolgál.
Presztízs MagazinA már alapkivitelben hosszirányban állítható második üléssor – 40:20:40 arányban osztott és gombnyomásra lehajtható támlával – gondoskodik a lehető legmagasabb fokú variálhatóságról, és akár három gyerekülésnek is helyet kínál. Az utastér berendezésének lehetőségeit szükség szerint a teljes egészében a padlózatba süllyeszthető harmadik üléssor bővíti tovább. A kiváló mindennapos használhatóságot mindhárom üléssornál rakodóhelyek, valamint az első üléstámlák hátoldalán lehajtható asztalok teszik teljessé.
Az új BMW 2-es Gran Tourer úttörő módon ötvözi e piaci szegmens modelljeinek hagyományos erényeit – tágas tér, magas fokú funkcionalitás, színvonalas kényelem – a BMW dinamika, elegancia és prémium minőség jellemezte karakterrel.
 
Presztízs MagazinÖt turbófeltöltésű motor és összkerékhajtás
 
Öt teljes egészében új fejlesztésű, három- illetve négyhengeres, turbófeltöltésű motor (teljesítmény: 85 kW/116 LE – 141 kW/192 LE; kombinált üzemanyag-fogyasztás: 6,4–3,9 l/100 km; kombinált szén-dioxid-kibocsátás: 149–104 g/km) garantálja a vezetés egyedülálló élményét, amely a BMW EfficientDynamics gazdaságosságnövelő műszaki megoldásaival sportos dinamika és hatékony üzemanyag-takarékosság mentén kínálja a szegmens legkedvezőbb szén-dioxid-kibocsátási értékeit. A prémium kompakt egyterű kategória egyetlen, akár hét üléshelyet is kínáló modelljeként a BMW 220d xDrive Gran Tourer – már közvetlenül piaci bevezetésekor – összkerékhajtású kivitelben is szerepel a kínálatban.
A BMW ConnectedDrive palettájáról érkező infotainment-technikák és vezetői segédrendszerek egyszerre növelik a biztonságot és a kényelmet. Ezek között említhető például a fontos információkat közvetlenül a vezető látóterében, a szélvédőre vetítve megjelenítő szélvédő-kijelző (Head-Up Display), vagy a közlekedési torlódás asszisztens (Traffic Jam Assistant). Utóbbi torlódáskor, vagy a sűrű városi forgalomban önműködő gyorsítással, lassítással és az éppen igénybe vett forgalmi sáv tartásával könnyíti meg a vezető dolgát.
 
 
Presztízs MagazinSzínvonalas szórakoztatás menet közben a gyerekeknek is
 
Az új fejlesztésű „myKIDIO” alkalmazás (eleinte csak Németországban kapható) segítségével immár a legkisebb utasok számára is élvezetessé tehetők a hosszú utazások. Az alkalmazás a BMW 2-es Gran Tourer sorozatban mutatkozik be, s táblagépeken (például Apple iPad) kínál színvonalas szórakozást – például filmek, sorozatok, hangoskönyvek, játékok – a gyermekek illetve családok számára.
A lejátszott tartalmakat a vezető és az első utas is ellenőrizheti, az alkalmazás ugyanis az iDrive rendszer kezelőgombja (Drive Controller) és Központi kijelzője (Control Display) segítségével vezérelhető egyszerűen, miután a mobil eszközt az autó rendszerére csatlakoztatták. A „myKIDIO” a nézők korának megfelelő tartalmak ellenőrzését, illetve a kapcsolódó táblagépen való megjelenítését is lehetővé teszi. A Központi kijelzőn (Control Display) mindenkor látható, mit néznek éppen tabletjeiken a gyerekek, akik hátul a BMW Kids Cockpit révén tájékozódhatnak egyszerű és szórakoztató módon az utazás egyes paramétereiről (például az érkezés várható ideje, vagy a pillanatnyi sebesség és külső hőmérséklet) is.
 
Presztízs MagazinNégyféle kivitel az egyéni kialakítási lehetőségek szolgálatában
 
Alapváltozatán túl a BMW 2-es Gran Tourer négy további felszereltségi szintet is kínál. Az Advantage kivitelt tovább bővített funkcionalitás jellemzi, egyebek mellett kétzónás automatikus légkondicionáló berendezéssel, hátsó parkolássegítő rendszerrel (Park Distance Control), fékező funkcióval kiegészített sebességszabályzó berendezéssel (Cruise Control with Braking function) és multifunkciós kormánykerékkel.
A Sport Line változat karakteres külső stílusjegyekkel, egyéni könnyűfém keréktárcsákkal és sportülésekkel a BMW 2-es Gran Tourer sportos vonásait emeli ki, míg a Luxury Line krómozott díszítőelemeivel, különleges könnyűfém keréktárcsáival és bőrkárpitozásával inkább exkluzivitását állítja középpontba. Az M Sport modell többek között az M aerodinamikai csomag választékával, BMW Individual magas fényű Shadow Line kivitelben, bőrbevonatú M kormánykerékkel és M sportülésekkel érkezik.
 
Még nincs értékelve