Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Alaposan átgyúrták

Sportos teljesítmény, prémium karakter – itt az új 1-es sorozat

BMW | BMW | 2015.03.30. |
bmw
Alaposan átgyúrták
Közel kétmillió példány kelt el világszerte a BMW 1-es sorozatból az elmúlt tíz évben. A típuscsalád legújabb változatai vezetési élmény tekintetében most ismét új mércét állítanak a prémium alsó-középkategóriás járműveknek. Az új 1-es sorozat három- és ötajtós modelljei átfogóan átdolgozott motorkínálattal, valamint az üzemanyag-fogyasztás és a károsanyag-kibocsátás csökkentését célzó új technikákkal érkeznek. Útmutatóként szolgálnak az új BMW EfficientDynamics műszaki megoldások bemutatásával is.
A sorozat modelljeinek motorkínálatát új három-, illetve négyhengeres benzin- és dízelmotorok legújabb generációja gazdagítja. A nyomatékos, magas fordulatú, a BMW TwinPower Turbo technikáját alkalmazó motorokhoz hátsókerék-hajtás társul – ez a mai napig egyedülálló erény a kompakt kategóriában – az intenzív vezetési élmény érdekében.
A márkára jellemző alapértékeket megújult életerővel tölti fel a még gazdagabb alapfelszereltség, a BMW M135i M Performance modellek soros, hathengeres motorjának megnövelt teljesítménye és a BMW ConnectedDrive legmodernebb innovációi.
 
Módosított külső és belső dizájn ismert stílusjegyekkel
 
Presztízs MagazinAz új sorozat külső dizájnjának gondosan megfontolt módosításai kiemelik sportos eleganciáját és prémiumkategóriás megjelenését. Az újratervezett „BMW-vesék” és a nagyobb légbeömlők a jól ismert BMW-stílusban segítenek kihangsúlyozni az autó dinamikus potenciálját. A jelentősen laposabb geometriájú fényszórók hasonló szerepet játszanak. Ezek immár alapáron tartalmazzák a LED-technikájú nappali menetfényt, de opcionálisan akár teljes egészében LED-es fényszórók is rendelhetők. A hátsó lámpatesteket szintén teljesen átdolgozták, ezek immár a BMW modellekre jellemző L alakot jelenítik meg, és szintén LED-technikát alkalmaznak. Az utastérben, a középkonzol felső részének – amely a rádió és a légkondicionáló rendszer kezelőszerveit is hordozza – kifinomult dizájnja jól hangsúlyozza a BMW 1-es sorozat fedélzetén megtapasztalható prémium légkört.
 
A modellek alapfelszereltsége tartalmazza az automatikus klímaberendezést, az esőérzékelős ablaktörlőt, a BMW Professional rádiót, az iDrive kezelési rendszert, a műszerfalba épített, önmagában álló 6,5 col képátlójú, nagy felbontású képernyővel. Az Advantage, a Sport Line, az Urban Line és az M Sport csomagok – a szériafelszereltség alternatívájaként – a célzott személyre szabhatóság új lehetőségeit kínálják.
 
Új mércék a gazdaságosság terén
 
Presztízs MagazinAz alaposan felfrissített motorkínálat és a BMW EfficientDynamics műszaki megoldások kibővített sora biztosítja, hogy az új sorozat tagjai ismét új mércét állítsanak kategóriájukban, még tovább csökkentett üzemanyag-fogyasztással és károsanyag-kibocsátással. A sorozat modelljeinek esetében a vásárlók választhatnak a BMW Group új három- és négyhengeres motorcsaládjának tagjai közül. A márka modellkínálatának új gazdaságossági bajnoka a BMW 116d EfficientDynamics Edition modell: a 85 kilowatt (116 lóerő) teljesítményű változat átlagos üzemanyag-fogyasztása 3,4 liter/100 kilométer, ehhez átlagosan 89 gramm/kilométer CO2-kibocsátás társul az EU-tesztcikluson.
A szériafelszerelésként kínált hatfokozatú manuális sebességváltó alternatívájaként nyolcfokozatú Steptronic automatikus váltó (alapfelszerelés a BMW 125d, a BMW 120d xDrive és a BMW M135i xDrive modellek esetében) is elérhető. Az automatikus váltó legújabb változata immár navigációs adatokkal támogatott vezérlést kínál.
A BMW M135i (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 8,0 liter/100 kilométer; kombinált CO2-kibocsátás: 188 gramm/kilométer) soros, hathengeres motorjának öt kilowattos teljesítménynövelésével (immár 240 kilowatt / 326 lóerő) a BMW 1-es sorozata megerősíti elit sportolói helyzetét a nagy versengés jellemezte szegmensben. Akárcsak a BMW 120d és a BMW 118d, ez a BMW M Performance modell is rendelhető az xDrive intelligens összkerékhajtási rendszerrel, amely a tapadás és az iránytartás növelése mellett a jármű menetdinamikáját is fokozza. Az új BMW M135i xDrive (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 7,8 liter/100 kilométer; kombinált CO2-kibocsátás: 182 gramm/kilométer) álló helyzetből száz kilométer/óra tempóra mindössze 4,7 másodperc alatt sprintel.
 
 
Presztízs MagazinKifinomult futóműtechnika
A fejlett futóműtechnika, valamint a hátsókerék-hajtás és a közel ideális arányú (50:50) tengelyterhelés-eloszlás összetéveszthetetlen vezethetőséggel ruházzák fel az új BMW 1-es sorozatot. A típus kezelhetőségét legjobban az agilitás és a kiváló dinamizmus jellemzi. Az opcionális tételek között megtaláljuk az adaptív csillapítás-szabályzást, az M Sport futóművet, a változó áttételű sport kormányművet és az M Sport fékrendszert. A minden egyes abroncsot külön megjelenítő gumiabroncs-nyomásellenőrző rendszer is az alapfelszereltség része.
 
Új vezetőtámogató rendszerek és szolgáltatások
 
A BMW ConnectedDrive opcionális vezetőtámogató rendszereinek választékában a BMW 1-es sorozata esetében már a radaralapú, 'Stop & Go' funkcióval is rendelkező Aktív sebességtartó automatikát is megtaláljuk. A Parkolóasszisztens legújabb nemzedéke immár képes az úttesttel párhuzamos szűk, valamint merőleges parkolóhelyekre is bemanőverezni.
Emellett rendelhetők olyan felszerelések, mint a kameraalapú Driving Assisstant, a tolatókamera, valamint az aktuális sebességkorlátozás és az előzési tilalom kijelzése.
Presztízs MagazinAz új BMW 1-es sorozat minden modelljének szériafelszereltsége tartalmaz egy beépített SIM-kártyát, amely lehetővé teszi az olyan szintén alapáras szolgáltatások használatát, mint az intelligens segélyhívás és a BMW TeleServices, ráadásul az ügyfél hozzáférhet további opcionális internetalapú mobilitási szolgáltatásokhoz is. A BMW Online és a Real Time Traffic Information valós idejű közeledési információi mellett az ügyfelek az online szórakoztató funkciót is használhatják. További internetes szolgáltatások integrálhatók az autóba okostelefon alkalmazások segítségével. Ezek biztonságosan, intuitív módon és kényelmesen kezelhetők az iDrive rendszer jóvoltából. Az új professional navigációs rendszer automatikus térképfrissítést kínál beépített SIM-kártyával a mobilhálózaton keresztül. Ezt a szolgáltatást az autó forgalomba helyezését követően három évig díjmentesen vehetik igénybe az ügyfelek.
 
Még nincs értékelve