Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Autók és drónok

Benedek Attila | Ford | 2016.03.02. |
Ford
Autók és drónok
Teljesen helyénvaló az a megállapodás, amelyet az egyik nagy amerikai autógyártó vezetője mondott, miszerint a következő öt évben hatalmas átalakulás várható az autóiparban. Egyre nagyobb mértékű az elektromos autók és a hibridek terjedése, ezen felül az önvezető autók is egyre közelebb kerülnek a szériagyártáshoz. A vezetési segédletek, kamerarendszerek, radarok profibbá válása és az érzékelők áresése is ezt az irányt jelzi előre.
A Ford élen jár az újfajta technológiák alkalmazásában és fejlesztésében, például nemrég kezdtek el együtt dolgozni a Google-lel, az önvezető autók terén. Ennek az igen szerteágazó kutatásnak az egyik ösvénye a drónok és az autók összekötése. Itt nemcsak arról van szó, hogy a drónt szállítják a kisteherautó platóján, hanem hogy az okostelefon, az autó fedélzeti szórakoztató rendszere és a drón elektronikus úton összekapcsolódnak. Így valós időben lehet nézni a repkedő szerkezet képét az autóból és a mobileszközről.
A kék ovál a piacvezető DJI-vel dolgozik ezen a projekten, a kínai cég filmezésre való, munkára használt drónokat készít. A közös fejlesztés azt segíti, hogy katasztrófahelyzetben és más hasonló szituációban is lehessen használni a drón- kisteherautó kombinációt. Ennek szabályozása érdekében az ENSZ-szel és a hatóságokkal is együttműködnek.
Még nincs értékelve