Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Az utolsó jedi

Bíró Csongor-Gesztesi András | Porsche | 2018.06.05. |
Porsche
Az utolsó jedi
Genfben mutatta be a Porsche a 911 GT3 RS utcai versenyautót, amelyet 520 lóerős, négyliteres, magas fordulatszámú, percenként kilencezerig forgatható hathengeres boxer szívómotor hajt. A kocsi 3,2 másodperc alatt teljesíti a 0-100 kilométer/órás sprintet, speciálisan ehhez a modellhez igazított hétsebességes duplakuplungos váltójával a végsebessége 312 kilométer/óra.
Tömegén szénszálas elemekkel könnyítettek (csupán 1430 kilogramm megtankolva, 75 kilós pilótával együtt), a karosszériát kiszélesítették, hátsójára fix légterelőt szereltek, az utastérben versenyhangulat uralkodik. Ezt idézik a 918-as sorozatból származó szénszálas kagylóülések, a könnyített, tárolóhálóval és ajtóbehúzó füllel ellátott ajtóborítások, a mérsékelt szigetelés. A könnyített kerekeken friss fejlesztésű sportabroncsok feszülnek: elöl 265/35 R20, hátul 325/30 R21 méretűek.
A 911 GT RS-hez felár nélkül jár a Clubsport csomag, amely bukókeretet, tűzoltó-készüléket, hatpontos biztonsági övet, valamint egy akkumulátor-áramtalanító kapcsoló előkészítést tartalmaz. Az autó itthon is rendelhető, alapára 65 millió forint körüli.
Még nincs értékelve