Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

BMW 440i Coupé

Az örök fiatalság titka

Bíró Csongor | BMW | 2018.06.27. |
bmw
BMW 440i Coupé
Sokan keresik, még többen áhítják, pedig itt van az orrunk előtt. Egy izmos BMW képes lelassítani az idő kerekét, varázsának hatására még azt is elhisszük, hogy megfiatalodtunk. A turbós sorhatossal szerelt 4-es – élményautó a javából!
Csak a beavatottaknak tűnnek fel azok az apróságok, amelyekkel a BMW négyes sorozata frissült. Régen volt a 3-as, az 5-ös és a 7-es, de ma szinte minden egyjegyű szám rejt egy bajor típust, van, ami többfélét is. A hármas családja tehát igen széles volt, a kabriótól egészen a terepjáróig akadt képviselője. Aztán annyira megszaporodtak a családtagok, hogy a müncheni vállalatnál úgy döntöttek, itt az ideje a négyes sorozatnak. Ide került a kupé, a kabrió, a négyajtós Grand Coupé és az X4-es szabadidő-autó.
Ennek már jó pár éve, a négyes azóta tovább frissült, íme, a kupéja!
A 4-es sorozatot kizárólag Németországban gyártják, az F32 kódjelű kupét, valamint az F82-es M4-est 2013. júliusától Münchenben, az F33-as kabriót és az F83-as M4 Cabriót 2013. novemberétől Regensburgban, míg az F36-os négyajtós Gran Coupé változatokat Dingolfingben.
 
LED hátán LED
 
Presztízs MagazinA leköszönő modellév xenon fényszóróit vadonatúj stílusú, dupla-LED-technológiás megoldás váltotta, a modellsorozat átfogó alapfelszereltsége pedig a LED-es első ködlámpával bővült. A BMW 4-es sorozat erőteljes kisugárzását most először LED-es hátsó lámpák nyomatékosítják, az átdolgozott légbeömlők, a hátsó lökhárító új betétje és a különböző felszereltségi csomagok egyedi karosszéria-kiegészítői eközben minden korábbinál elegánsabb autó benyomását keltik. Apró finomságokkal is felkészítették az évtized végére a négyes BMW-t. Felárért adaptív teljes LED-fényszórókat rendelhetünk látványos, hatszögletű menetfény-ikergyűrűkkel. Kevesen veszik észre, de az első és a hátsó lökhárító is megváltozott kissé.
A beltérben vadonatúj galvanizált betétek, magasfényű fekete középkonzol és króm kiegészítők fokozzák az exkluzív, prémium hangulatot. Hasonlóan látványos újítás a műszerfal bőrözésének dupla varrása, miközben az utastér személyre szabhatósági opcióit új kárpit-árnyalat és új dekorcsík-megoldás gyarapítja tovább.
Az utastér igényes, de konzervatív, minőségi és tradicionálisan BMW-s. Tesztautónk merőben vad kék fényezése is friss, bár mindenki el van ájulva tőle, nekem nem jött be ez a rikító szín. Igaz, az utcán ordít róla, hogy dögös, állati jó kocsi. A gazdagon felszerelt 440i-ben a legfejlettebb navigációs berendezés dolgozik, ebben már csempeikonok segítik a tájékozódást, a képernyő menüjét testre szabhatjuk, így csak azt az információt látjuk, ami érdekel. Az „élő” csempék a felhasználó személyes preferenciái szerint alakíthatók és elhelyezhetők, a rendszer folyamatos frissítésének köszönhetően pedig már a menürendszer főképernyőjén is mutatják az adott ikonhoz rendelt tartalmat, anélkül, hogy a felhasználó direkt aktiválná őket.
Az új négyesben természetesen kiteljesedtek a kapcsolódási technológiák, legyen szó bármilyen eszközről. Az Apple Car Play kiválóan működik. A minden korábbinál átfogóbb extra felszereltségi tételeknek köszönhetően a bajor gyártó ügyfelei még inkább saját ízlésükre szabhatják kedvenc modelljüket.
 
Hátra ne tessék ülni!
 
Presztízs MagazinA 4,64 méter (tengelytávja 2,81 méter) hosszú kupéban elöl megfelelő a kényelem, a sportülések jól tartanak, hátul azonban nem leányálom az utazás. A ki- és a beszállás nehézkes, fejtér alig van, cserében a lábtérre nem lehet panaszunk. Praktikus, hogy a biztonsági övet az első utasok számára automatika nyújtja előre. A csomagtartó méretes (445 literes), a hátsó ülések ledöntésével még egy nagyméretű hokistáska is simán befér, sőt, ha a pálinkának valót kell elszállítani, akkor sem jöhet zavarba.
 
Sorhat mindörökké
 
Presztízs MagazinBár ez is háromliteres (2998 köbcentis), elődjéhez képest mégis merőben más a 440i kettős megfúvású turbó sorhatosa: lökettérfogata 11 köbcentivel bővült, turbójában nagyobb turbinakerék dolgozik. Nem csoda, ha letaglózó, 450 newtonméteres nyomatéka már 1400-as fordulattól a miénk, egészen 5000-ig. 326 lóerős maximális teljesítményét 5500-as percenkénti fordulaton adja le, miközben úgy üvölt, mint egy megveszekedett, zsákmányától megfosztott sakál. A tesztelt 440i rendes BMW, hátsókerék-meghajtású, váltója nyolcfokozatú ZF, tömege visszafogott, 1560 kilogramm. Nulláról 100 kilométer/órás sebességre öt másodperc alatt gyorsul fel, végsebessége 250 kilométer/óra.
Aki szeretné kihasználni a BMW 440i erejét, az jól teszi, ha az M Sport fékrendszerrel választja, mert a hosszú pályázásokat más nem bírja ki.
Az új BMW 4-es Coupé a korábbinál még feszesebb hangolású futóművet kapott. Továbbfejlesztésének köszönhetően a BMW 4-es sorozat oldal- és hosszirányú agilitása is javult, a jármű terheltségétől függetlenül. Mindez nem csupán az alapfelszereltség részeként kínált futóműre, de az opcionálisan elérhető M Sport és az adaptív futóműre is vonatkozik, amivel a tesztautónkat felszerelték. Egyenesfutása stabil, kormányreakciói közvetlenek, részletes visszajelzéseket szolgáltat az út minőségéről és állapotáról.
 
Presztízs MagazinTényleg fiatalít
 
Jó újra fiatalnak és bohónak lenni! A 440i kupé ezt az érzést adja és tesz felejthetetlen élménnyé minden egyes, autóban töltött percet. Ahogy gázra eldobja a farát, az már művészet! Jól vezethető, uralható, nem akar megölni, de maximális tiszteletet kíván.
 
Van ennyi pénze?
 
11,47 millió forintot kérnek a BMW 4 belépő modelljéért, amelyet 184 lovas, kétliteres turbómotor hajt, váltója pedig kézi. A 440i kupéért 16,2 millió forintot kell fizetni, de ebben már benne van az automatikus váltó is. Extralistája igen hosszú, a tesztautónk konfigurálása során nem számított a pénz, így a képeken látható modell ára 23 millió forintra kúszott fel.
Ami a fogyasztást illeti, rajtunk múlik, hogy mennyi legyen a matek, visszafogott vezetéssel 8 literen tartható, de ha nagyon élvezzük az utazást, akkor sem csúszunk sokkal túl a tíz literes átlagon. Én túlságosan elragadtattam magam, így nem úsztam meg 11,2 liter alatt, de azért ez mégsem számít soknak, ha azt nézzük, ez a kocsi vérbeli sportautó.
 
 
Presztízs MagazinEzeket gyártjuk mi
A BMW 440i Coupéhoz az alábbi egységeket magyar beszállítók készítik: csomagtérzár, üzemanyagbetöltő-szelep, csomagtér-világítás, pneumatikus deréktámasz, hifi, napfénytető-mozgató motor, tömítőgyűrűk, kormányoszlop, motorvezérlő elektronika, kábelcsatlakozók, váltó- és motortartó alkatrészek, csillapító elemek, fűtő-, hűtőcsövek, ülésmozgató elektronika, hengerpersely, front end, képalkotó rendszerek, tetőantenna, tükrök, tetőkárpit, segédvázak, oldallégzsákok, gumiabroncsok.
 
Még nincs értékelve