Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

BMW 740e iPerformance

Ellazít és megnyugtat

Bíró Csongor | BMW | 2018.10.17. |
bmw
BMW 740e iPerformance
Ha most akar venni benzines hetes BMW-t, akkor bajban van. Ugyanis éppen nem árulnak, mert a gyártó még nem készült fel a hamarosan hatályos fogyasztási és kibocsátási követelményekre. De van egy kivétel: a hibrid. Ha van BMW, amely megnyugtat és ellazít, akkor az a villanymotorral is hajtott hibrid hetes. Technológiája elkötelezett a környezetvédelem iránt, vezetősegédjei óvják az embert, miközben vezetése élvezetes.
Már a kulcs is okos
 
A hetesben az autó kulcsa sem mindennapi. Okos autóhoz okos kulcs dukál, méretes érintésérzékeny kijelzőjét sok (régebbi) mobil is megirigyelhetné. Segítségével távolról is lekérhetjük az udvaron parkoló autó töltöttségi szintjét, aktuális hatótávolságát, de az állófűtést vagy légkondicionálást is beindíthatjuk. Micro USB bemenet is van rajta, így, ha a könyöktámaszban lévő indukciós töltőbe elfelejtjük bedugni, sima androidos töltőről is új erőre kap. Nem kell félni, lemerült állapotában is nyitja és indítja az 5,1 méter hosszú és közel 2 tonnás hetest. 
Presztízs MagazinLézer fényszóró varázsol nappalt az éjszakából, színes kijelzős érintőfelületes kulcsról és a hátsó kartámaszból kivehető Samsung táblagépről is irányíthatjuk például az állófűtést vagy az árnyékolást, de elfektethetjük az üléseket. Légrugói kisimítják az utakat, az éjjellátó segítségével észleljük az út szélén haladó gyalogosokat. Az adaptív fényszórók 600 méterre tolják ki sötétben a látható távolságot, vakításmentes, automatikusan kikerüli nyalábjaival az előttünk, illetve a szemből haladókat. A gyalogosokra és a biciklisekre is vigyáz: egy nyalábbal rájuk világít, majd két-háromszor rájuk villant, így figyelmeztetve őket és a sofőrt is a veszélyre. Kiegészítésképpen egy piros figura is megjelenik a vetített kijelzőn. Ha netán mégsem fékeznénk, a vészfékező mechanizmust már gyalogosokra is beprogramozták.
 
Ha kell, magától vezet
 
Presztízs MagazinVezetősegédek garmadája, sőt armadája növeli a kényelmet és a biztonságot. Új a hátsó ütközésvédelem, az első és hátsó keresztirányú forgalomasszisztens, félig önvezetést kínál a kormányzás- és sáv-asszisztens, a sávtartó asszisztens aktív oldalütközés-védelemmel, a közlekedési torlódásasszisztens. A tolatóradar aktív, ha túl közel vagyunk valamihez, nemcsak csipog, hanem meg is állít, hogy elkerülje az ütközést.
 
Mi hajtja?
 
A villanymotort közvetlenül a nyolcfokozatú ZF-váltóba építették be (így villanyos üzemben is érezhetők a váltások). Ennek segítségével elméletileg 45 kilométeren (ezért kaphatta meg a zöld rendszámot) át suhanhat hangtalanul, csakis villannyal működtetve az autót (akár 140 kilométer/órás sebességgel). Az autót még télen teszteltük - egy villanymotorosnak pont ez az időszak a kritikus üzem - alig érve a gázpedálhoz, nekünk 33,7 kilométer volt a legnagyobb – egy feltöltéssel – csakis elektromosan megtett hatótávunk (fűtés nélkül, M0-áson legfeljebb 90 kilométer/órás sebességgel), a hétköznapokban, kemény mínuszokban sokkal inkább a 20-22 kilométer volt az általános. 
Presztízs MagazinBelső égésű motorja négyhengeres, kettős megfúvású turbós benzines, 258 lóerős, legnagyobb nyomatéka 400 Nm. Ehhez jön a villanymotor 113 lóereje és 250 newtonméteres nyomatéka, így a BMW 740e összteljesítménye 326 lóerő és 500 Nm. Legnagyobb sebessége 240 kilométer/óra, álló helyzetből 100 kilométer/órára 5,4 másodperc alatt gyorsít. Csomagtartója kisebb a hetesben megszokottnál, csak 420 literes, és parányi a benzintank, csupán 46 liter az űrtartalma, így 5-600 kilométerenként érdemes tankolni benzint . A nettó 7,4 kWh (bruttó 9,2 kWh) kapacitású akkumulátort viszonylag hamar, 3,5-4 óra alatt teljesen fel lehet tölteni otthoni, 220 voltos hálózatból. A lítium-ion technológiának köszönhetően a folyadékhűtéses, nagyfeszültségű akkumulátor nagy energiasűrűségű és kompakt méretű. 
 
Tiszta üzem, rendes kocsi
 
Presztízs MagazinA középkonzolon található edrive gomb használatával teljes mértékben személyre szabhatjuk a hibrid hajtáslánc működési beállításait. Auto edrive hibrid üzemmódban az intelligens energia-menedzsment gondoskodik róla, hogy a belsőégésű erőforrás és az elektromos motor maximális rendszer-hatékonyság szerint, optimális menetdinamikát kínálva működjön együtt. A belsőégésű erőforrás ez esetben mindössze 80 kilométer/óra körüli sebességnél, illetve intenzív gyorsulás esetén kapcsolódik be a hajtásba. A max edrive funkciót aktiválva a tisztán elektromos meghajtást keltjük életre. Ez esetben a 7-est kizárólag az elektromos motor hajtja, miközben padlógázra a belsőégésű erőforrás is azonnal bekapcsolódik. Tisztán elektromos meghajtással 140 kilométer/órás végsebességre képes az autó. Az akkumulátor töltöttségét őrző battery control funkció minden körülmények között fenntartja a nagyfeszültségű akkumulátor töltöttségi szintjét, miközben teljes terheléssel működteti a belsőégésű erőforrást. 30 és 100 százalék között bármilyen töltöttségi értéket megjelölhetünk, amelyet a rendszer az utazás egy későbbi szakaszában, tisztán elektromos meghajtásra használ fel. 
 
Sínautós luxus
 
Presztízs MagazinA teljesen légrugós (elöl kettős keresztlengőkaros, hátul multilink, alapáron elöl-hátul légrugós és szintszabályzós, adaptív lengéscsillapítókkal szerelték) hetes a Mercedes-Benz luxuslimuzinjához (S-osztály) hasonlóan kamerával pásztázza az utat, úthibákat keresve, és annak megfelelően állítva a rugózást. Emellett kanyarban ellen tud tartani a karosszéria dőlésének, amelynek hatására puha beállítás mellett sem dől, ha nem erőltetjük. Sportosra váltva közvetlenebb a kocsi, a farát azonban nem tolja. A tesztautón 18 hüvelykes felnik és téligumi feszültek, a ballonos gumikkal még finomabb és még kényeztetőbb volt az utazás. Négykerék-kormányzása révén sínautóként viselkedik, nem érezni a hátsókerék-hajtásból adódó hátrányokat még télen sem. Hatvan kilométer/óra felett az első kerekekkel megegyező, ezalatt ellentétes irányba fordulnak el a hátsó kerekek. Minden kormánymozdulatra precízen, kiszámíthatóan reagál. Sport módban is jól uralható.
 
Négy henger a csúcskategóriában?
 
Presztízs MagazinVillanymódban ennél halkabb luxusautót elképzelni sem tudunk. A négyhengeres azonban csúnyán muzsikál, förtelmes zajt kever a motortérben, nem győztünk körözni az ujjunkkal, hogy ne halljuk rikácsolását. Még a vaskos hangszigetelés sem bír el vele, de egy jó Slayer nóta persze eltünteti. Padlógáznál sem kellemes a hangélmény, kárpótol viszont az az iszonytató erő, amit ilyenkor a hetes mozgósít. Zöld rendszám ide vagy oda, az 500 Nm nyomaték beleprésel a jól párnázott bőrülésekbe.  A benzines és a villanyos üzem között van egy nagyon rövid cezúra, a 8 fokozatú, kormányról is kapcsolható ZF automatikus váltó hibátlanul dolgozik. Levakarhatatlan az útról, hajóként lebeg az aszfaltcsík felett, semmilyen úthiba nem jut be az utastérbe komfort, vagy még inkább komfort plusz módban. A BMW a szokásos menetdinamikai kapcsoló komfort, sport és eco pro (takarékos) módjait megduplázta, mindegyikből van standard, egyénileg testre szabható. 
A hetes pont akkora belül, amekkorának egy kényelmes luxusautónak lennie kell. Nem kisebb, de nem is nagyobb. Hátul akár még elégségesnek is mondhatnánk, testalkattól függően. Én mindenesetre jól elfértem, de a nálam jóval nagyobb testek inkább a hosszított változat után kiáltanak. Ők is megnyugodhatnak, a hibridből is van hosszított, sőt akár összkerekes is.
Presztízs MagazinA 740-es hibriddel összesen kétszáz kilométert autóztam, ebből 143 kilométert tisztán elektromosan. Az autó így 3,2 liter benzin mellett 100 kilométerenként 24,6 kWh áramot is fogyasztott, ami összesítve, benzinfogyasztásra vetítve, kevesebb, mint 6 literes átlagnak felel meg. Alapára 31,219 millió forint. Az 1400 wattos hifi jól szól, nem is csoda, hisz a Harman Kardon szállítja. 
Még nincs értékelve