Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Borsot tör a németek orra alá

Bíró Csongor | Lexus | 2017.05.22. |
Lexus
Borsot tör a németek orra alá
A teljesen újraszabott Lexus LS fenekestül forgatja fel az állóvizet a luxusautók kategóriájában. Az ötödik generációs japán zászlóshajó luxusa magasra teszi a lécet. A cél nem a Lexus erényeinek továbbfejlesztése volt, hanem hogy túlszárnyalják a világ luxusfogyasztóinak elvárásait. Ugyanakkor az összes eddigi LS modellben létezett egy közös vonás: az Omotenashi, a hagyományos japán vendégszeretet szellemisége. Egy luxusautóban ez azt jelenti, hogy egyaránt törődni szükséges a vezetővel és az utasokkal, fel kell készülni az igényeikre, odafigyelni a kényelmükre, és gondoskodni a biztonságukról.
A V8-as motorról azonban még a legkülönlegesebb ügyfeleknek is le kell mondaniuk, igaz, az LS új motorja olyan erős, hogy észre sem veszik a turpisságot. A 3,5 literes biturbó V6-os 421 lóerős, forgatónyomatéka pedig 600 Nm. Az öszkerékmeghajtású LS 4,5 másodperc alatt gyorsul fel 100 kilométer/órás sebességre. Piaci bevezetésekor hibrid rendszerrel is kínálják majd.
Az elődjénél hosszabb, 5,23 méteres LS az LC kupé padlólemezének meghosszabbított változatára épül, emiatt sportosan mélyen van a tömegközéppontja. Tengelytávja 3,125 méter. Elődjével összehasonlítva az új LS 1,5 centivel kisebb; hogy a fejtér az alacsony építési mód ellenére is megfelelő maradjon, a kinyitott napfénytető kifelé csúszik hátra. Ha légrugóval rendeljük, ajtónyitáskor automatikusan megemelkedik az autó, az ülés pedig hátrasiklik, hogy a vezető könnyebben beszállhasson. A hátsó szélső ülések hűtenek, fűtenek és masszíroznak, a kényelmes pihenést kihajtható lábtartó is segíti. Világújdonság az aktív kormányzással kiegészített gyalogos-felismerés. Ha gázolásveszély fenyeget, a Lexus önműködően fékez, és kikerüli a sávban álló embert. Az LC 500 kupéból származó tízfokozatú automatikus váltó gyorsan kapcsol és olyan közvetlen kapcsolatot teremt, hogy méltó vetélytársa a duplakuplungos szerkezeteknek is.
 
 
Még nincs értékelve