Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Egy igásló az Isuzutól

Privacsek András | Benedek Attila-gyári fotók | 2015.11.20. |
Isuzu
Egy igásló az Isuzutól
Egy picit tartottunk a hatalmas méretekkel rendelkező D-Maxtól, de amint elindultunk vele, azonnal megnyugodtunk: pazar belső, könnyű vezethetőség, extrán kényelmes ülések, biztonság, remek audiorendszer. Nagy vonalakban ezek a tulajdonságok jellemzik az Isuzu pick-upját. Nekünk semmi dolgunk nem maradt, csak élvezni az autó nyújtotta élményt. Legfeljebb akkor csodálkoztunk el, amikor kiszálltunk és rápillantottunk a hatalmas „állatra”, hiszen menet közben egyáltalán nem tűnt fel, hogy egy óriás gyomrában ülünk.
A méret a lényeg
 
Ritkán kerül a kezünkbe ekkora gép, mint az Isuzu D-Max. Ennek ellenére gyorsan megszelídítettük, és már az első utunkon közös hullámhosszra kerültünk. Igaz, kellett pár kilométer, hogy hozzászokjunk a robusztus külsőhöz, hiszen a több mint ötméteres hossz és a csaknem kétméteres szélesség tekintélyt parancsol. Sávváltásnál, például, igencsak előzékenyek voltak a mögöttünk haladó autóstársak… 
Presztízs MagazinRendkívül könnyen vezethető, hatalmas méretei ellenére még a budapesti csúcsforgalomban is fürgének tűnt. A bőrülések egyenesen lenyűgözők, azt érezzük, hogy soha többet nem szeretnénk kiszállni belőlük. Természetesen ugyanez a kényelem elmondható a hátsó utastérről is, ahol két személy szűkösen, egy azonban komfortosan eltölthetne akár egy éjszakát is. A műszerfalon látszik, hogy valójában egy munkagépről van szó, nincs semmi „csilli-villi”, de ez mindegyik pick-upról elmondható. A belső tervezésnél két egyszerű alapelvre építettek: kényelem és kezelhetőség. A multiinformációs kijelzővel felszerelt fedélzeti komputer, a prémium audiorendszer, a térhatású hangszórók, az állítható kormány, az automata légkondicionáló, a bőrbelső és a navigáció azonban az utasok és a vezető kényelmét szolgálja, hogy hosszú távon is élvezetes és pihentető legyen az „állattal” töltött idő. A biztonságos és tágas utastér kategóriájának egyik legvonzóbb járművévé teszi a D-Maxot. Az utasok biztonságát az ajtókba épített oldalirányú ütközésvédelmen kívül a hárompontos biztonsági övek, valamint a vezető-, az utasoldali, az oldal- és a tetőlégzsákok biztosítják.
 
Presztízs MagazinJapán precizitás és pontosság
 
Az új Isuzu D-Max ízig-vérig japán pick-up, melynek minden részletéről sugárzik a precizitás és a pontosság. Az Isuzu, a világ egyik legnagyobb haszongépjármű-gyártójaként a D-Maxban egyesíti mindazt a tudást, amelyre a majd’ egy évszázados teherautó-gyártás során tett szert. A kapcsolható összkerékhajtás, az erőteljes és takarékos dízelmotor, a kiemelkedő terhelhetőség és vontatási kapacitás nem jelent meglepetést. Az esztétikus, robusztus, ugyanakkor sportos külsőt a krómozott hűtőrács teszi még vonzóbbá. A láthatóság jegyében a LED-technológián alapuló hátsó fék és helyzetjelző, a harmadik féklámpa, valamint a modern, állítható magasságú projektoros fényszórók adnak futurisztikus külsőt a D-Maxnak. 

Presztízs MagazinAz erő vele van
 
Senkit se tévesszen meg azonban a pazar külső és a kényelmes belső. A D-Max valódi igásló, amely bírja a kemény munkát! A kategória legnagyobb, 3,5 tonnás vontatási kapacitása messze a mezőny fölé emeli az új D-Maxot. Az 1 tonna hasznos teherbírás, a 100 km/óra sebességig kapcsolható összkerékhajtás segítségével bármilyen feladattal könnyedén megbirkózik. Természetesen a D-Maxot elsősorban nem aszfaltra gyártották, bár a hazai vásárlók jelentős része „imidzsautónak” használja. Az Isuzu kiválóan teljesít terepen is: a meredek, sáros utak nem okoznak gondot neki, sőt a szántásban is otthonosan érzi magát. A haszongépjármű-gyártónak sikerült egy erős, nagy teljesítményű, ugyanakkor környezetbarát, takarékos kocsit építenie. Az Isuzunál büszkék arra, hogy az erő alacsony fogyasztással párosul, ráadásul a D-Max kedvező légellenállású, köszönhetően különleges, ék alakú kialakításának, így fogyasztásán kívül a szén-dioxid-kibocsátása is kedvezőbb.

Presztízs MagazinÖtven csengőcske
 
Az Isuzut 1916-ban alapították. A japán autógyártók közül a legrégebbi múltra tekint vissza, és egy évszázad alatt a világ egyik legnagyobb haszongépjármű-gyártójává lépett elő. A vállalat mai nevét 1949-ben vette fel: az Isuzu egy tokiói folyó, mely jelentése ötven csengőcske. Az Isuzu pick-up gyökerei 1963-ra nyúlnak vissza, ekkor gördült le először a gyártósorról a formabontó Wasp típusú pick-up. Az alapvető koncepció az volt, hogy az egyre nagyobb igények miatt létrehozzanak egy olyan haszongépjárművet, mely személyautós megjelenéssel és használhatósággal rendelkezik. A haszongépjármű és buszgyártás mellett az Isuzu korunk egyik legnagyobb dízelmotorgyártója, amelyik több mint 23 millió legyártott motorral büszkélkedhet. A japánok büszkék arra is, hogy eddig több mint 6 millió Isuzu pick-upot értékesítettek.

Presztízs MagazinHajók és tengeralattjárók
 
Az Isuzu dízel erőforrásait széles körben alkalmazzák a világ vezető gépkocsigyártó vállalatai, mert kiemelkedő teljesítményű és gazdaságos. A megbízható dízelmotorokat nem csupán személyautókban, haszongépjárművekben, de nagy teljesítményű munkagépekben, hajókban, sőt tengeralattjárókban is alkalmazzák. Ráadásul a D-Max versenygépnek sem utolsó! A 2009-es Dakar-ralin – versenytársait meglepve – a rendkívül kemény argentin és chilei terepviszonyok ellenére az összes dízel pick-up közül elsőként ért a célba
 
Presztízs MagazinAz általunk tesztelt modell:
Isuzu D-Max LS plus AT dupla kabinos dízel
Hengerűrtartalom: 2499 cm3
Teljesítmény: 120 kW (163 LE)/3600 fordulatszám
Fogyasztás: 10,5 liter városban, 7,2 országúton, 8,4 vegyes
Hossz/szél./mag.: 5295/1860/1795 mm
Gyorsulás (0-ról 100 km/órára): 12,5 mp
Végsebesség: 180 km/óra
Bruttó fogyasztói ár: 9 millió forint
 
Még nincs értékelve