Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Elektromos szabadidő-autóval támad a Jaguar

Bíró Csongor | Jaguar | 2017.04.21. |
Jaguar
Elektromos szabadidő-autóval támad a Jaguar
Kifejezetten villanyautónak tervezte és építette meg legújabb tanulmányautóját az indiai kézben lévő brit Jaguar. A prémium márka tervei szerint az i-Pace már jövőre piacra kerülhet. A kissé megemelt sportszedánnak tűnő kocsi a Tesla Model X ellenfele kíván lenni. Saját fejlesztésű, vízhűtéses akkumulátora elviekben 500 kilométer megtételére képes egy feltöltéssel.
Az autó mindkét tengelyét egy-egy villanymotor hajtja, a rendszer összteljesítménye 400 lóerő, legnagyobb forgatónyomatéka pedig 700 newtonméter. Álló helyzetből négy másodperc alatt gyorsít fel 100 kilométer/órás sebességre, végsebessége 250 kilométer/óra.
A fékenergia-visszanyerés mértéke fokozatokban szabályozható, klímaberendezése hőszivattyús, így nem rabolja annyira a hatótávot. A takarékos üzemet áramvonalas karosszériája is segíti, az i-Pace közegellenállási együtthatója 0,29-es. A kiszivárgott adatok alapján a Jaguar új szabadidő-autója mintegy 4,7 méter hosszú, tengelytávja 3 méter. Mivel az akkumulátorok a padlóban kaptak helyet, a csomagtartó kiválóan használható, 530 literes. Utastere jövőautók merészségét idézi, a lebegő középkonzolon két hatalmas érintőképernyőt találunk, a kormány mögött virtuális műszeregység tájékoztat.
 
Még nincs értékelve