Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Erős Pista

Bíró Csongor-Gesztesi András | Ferrari | 2018.05.03. |
Ferrari
Erős Pista
Mindig számíthatunk arra, hogy a Ferrari tovább gondolja éppen aktuális listavezetőjét, és készít belőle egy még izmosabb és még izgalmasabb kivitelt. Ennek már hagyománya van a maranellói márkánál, és minden bizonnyal anyagilag is megéri.
Ezúttal a V8-as motorral szerelt 488 GTB-ből készült egy pályázásra is alkalmas szupersportkocsi, amely a keresztségben a Pista (olaszul pályát jelent) nevet kapta. 3,9 literes biturbó V8-asát 670 lóerőről 720 lóerősre hizlalták fel, legnagyobb forgatónyomatéka 770 Nm.
Szénszálas anyagok és titán használatával 1280 kilogrammra csökkent a Pista tömege. Rövidebbre vették a váltó áttételét, a kormányzás még direktebb, mint a 90 kilóval nehezebb GTB-ben. A beavatkozásnak meg is lett az eredménye, a 488 Pista álló helyzetből 100 kilométer/órára 2,85 másodperc alatt katapultál, 7,6 másodperc alatt már 200 kilométer/órával száguld, a végsebessége pedig 340 kilométer/óra. Húszhüvelykes karbon kerekein Michelin Sport Cup 2 abroncsok feszülnek, az utastérben dominálnak a szénszálas műanyagok.
Még nincs értékelve