Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Fejedelmi utazóautó

Gesztesi András | Opel | 2018.09.02. |
Opel
Fejedelmi utazóautó
A hosszú távú családi és üzleti utakhoz pompás választás az AGR-ülésekkel felszerelt Insignia kombi. Az autó maga osztja el a nyomatékot a tengelyek között, télen a csúszós-havas-jeges úton vehetjük igazán hasznát.
Többórás túrákhoz, családi hosszú hétvégéhez, nyaralásokhoz vagy országokon átívelő külföldi céges utakhoz az egyik legjobb választás az összkerékhajtással is kedvező fogyasztású kétliteres dízelmotorral szerelt, sportos Opel Insignia kombi változata, a Sports Tourer. Nemcsak a kombi külső vonalvezetése sikerült jól a mérnököknek, belül is jól érezheti magát úgy a sofőr, mint az utasok.
 
Kényelem és praktikum
 
Presztízs MagazinA prémium hangulatot nemcsak a tesztelt változat OPC Line csomag miatti bőrbevonatú kormánya és alumíniumpedáljai, hanem a minden irányban állítható ülések is fokozzák. A bőrkárpitozású ülés sokkal kényelmesebb, mint az elődmodellben. Akár 4-5 órányi autózás után is frissen száll ki az ember az ergonomikus AGR első ülésekből. A fotelek a hátfájdalmak kezelésére szakosodott orvosok és terapeuták csoportjától kapta meg az AGR-tanúsítványt. Ezek az ülések nemcsak fűthetők, hanem szellőztethetők is, ez nyáron különösen jól jöhet. A hátul utazóknak sem lehet okuk panaszra, három tinédzser kényelmesen elfér egymás mellett a hosszabb utakon is. Ehhez persze nemcsak a kényelem, hanem a praktikum is szükséges. Az okostelefonok világában a könyöklő hátulján lévő két USB-csatlakozónak az egyszerűbb töltés miatt igazán örülnek a fiatalok. A felnőttek is pihenten szállhatnak ki egy-egy hosszabb után a második sorból. Még a 185 centiméteres felnőtteknél is marad fejtár, és a lábak is kényelmesen elférnek. Bár praktikusabb, ha hosszabb utakon a felnőttek ketten ülnek hátul.
Presztízs MagazinA Sports Tourerben a sok pakolórekesz és zseb is növeli az utazás kényelmét. Ebben kombi modellről lévén szó, a csomagtartónak kell a legjobbat nyújtania. Az alaphelyzetben 560 literes csomagtartó egészen 1665 literesig növelhető a 40:20:40 arányban mozgatható hátsó ülések ledöntésével. Utóbbi egyébként a csomagtér felől csak egy gombnyomás, a tervezők erre is gondoltak. Aki hűtőtáskát vinne, annak ott a 12 voltos csatlakozó is hátul, de akasztófülekből sincs hiány. Előrehajtott hátsó üléseknél 2005, alapesetben pedig 1178 milliméter hosszú a csomagtér. A maximális szélesség 1451, a kerékdobok közötti hely pedig 1030 milliméter.
Két rögzítősín került a csomagtartó aljára rögzítőpontokkal, így megfelelő kiegészítőkkel hátul külön rekeszek alakíthatók ki. A térelválasztó háló akkor hasznos, amikor plafonig pakolna valaki az öt ülés használata mellett. A csomagtérroló pedig eleve kétállású, alapesetben vízszintesen húzható hátra, de ha kicsit többet pakolnánk, akkor van egy olyan felső állása, ahol még jól kilátni a belső visszapillantó tükörből, így néhány táskával többet tudunk magunkkal vinni.
 
Asszisztál a parkolóasszisztens
 
Presztízs MagazinNemcsak szükséghelyzetben praktikus, de a gyerekeket is elkápráztatja a csomagtartó nyitási rendszere. Alapesetben azért lehet a csomagtérajtón, az indítókulcson és a sofőrülésből elérhető gombon kívül „láblógatással” is felnyitni, hogyha valaki mindkét kezében fog valamit, akkor ne kelljen azt letennie bepakolás előtt. Az autó hátulján kicsit baloldalt kell meglendítenie a lábát a sofőrnek, és pillanatokon belül felnyílik az ajtó. Sötétben még jobb, mert a földre vetített fény jelzi, hogy hová érdemes tenni a lábunkat. Ehhez képest arra már nem nagyon figyeltek, hogy a távirányítóval távolról is felnyitható legyen az ajtó.
Asszisztensrendszerek sora segíti a sofőrt, és védi az autóban utazókat. A holttérfigyelő az oldalsó visszapillantó tükrök sarkában egy sárga fénnyel jelzi, ha egy másik jármű – akár motorkerékpár – van a holttérben. Autópályán a távolságtartó tempomat jelent komoly segítséget. Az óránkénti 30 kilométeres sebesség felett működő rendszer az előttünk haladó autó tempóját követi: lassít és gyorsít is a forgalom ütemével összhangban. Hosszú autópályás utakon nagy segítség ez, sokkal könnyebb így a vezetés. Városban sem hagy cserben az Opel felső középkategóriás modellje, a parkolóasszisztenssel jóval egyszerűbb letenni az autót. A 360 fokos panorámaképen szempillantás alatt felmérhetjük az Insignia környezetét.
Presztízs MagazinA bluetooth, a kormányfűtés vagy az OnStar online és szolgáltatási asszisztens pedig már szinte olyan természetes, hogy sokan meg sem említik. Hasznos a head-up kijelző, amelyen a legalapvetőbb adatok jeleníthetők meg menet közben úgy, hogy nem kell levenni a szemét az útról a sofőrnek. Nagyon gyorsan meg lehet szokni ezt a biztonsági extrát, ugyanúgy, mint a méretes panorámatetőt. Este a hátul ülők gyönyörködhetnek a csillagokban, de ha egy kis levegőre vágyik valaki, akkor a panorámatető első felét ki is lehet nyitni. Az Opel Insignia csatlakoztatható a legtöbb okostelefonhoz az Apple CarPlay vagy az Android Auto megoldásokon keresztül.
 
Kedvező fogyasztás
 
A biztonságos közlekedést segíti az IntelliLux mátrixvilágítás is. Ebben a második generációs rendszerben az előzőhöz képest már kétszer annyi, 32 LED-szegmens van. Így még precízebben idomulnak a mindenkori közlekedési helyzethez a világítási funkciók. Az átmenetek is gyorsabbak és fokozatosabbak. Kanyarban az interaktív kanyarfény nyújt kellő megvilágítást, a tompított fény moduljába integrált speciális távfénysugár hatótávja pedig eléri a 400 métert.
Az alapverzión kívül a FlexRide futómű révén választható Tour és Sport üzemmód. Ezek kiválasztásakor a lengéscsillapítás, a gázpedál reakciója, illetve a szervórásegítés is módosul. Sport üzemmódban, például, sokkal közvetlenebbnek érezni a kormányzást.
Presztízs MagazinA fogyasztás igazán baráti az 1641 kilogramm saját tömegű autóban, amelyet a 170 lóerős 1956 köbcentiméteres dízelmotor hajt. Az erőforrás a 3500-tól 4000-ig terjedő fordulatszám-tartományban adja le csúcsteljesítményét. A maximális forgatónyomaték 400 Newtonméter, erre 1750 és 2500 között képes a motor. A jó ezer kilométeres, főleg autópályán vezető tesztúton 6,9 liter gázolajat fogyasztott a motor átlagosan száz kilométerenként. A 130-as autópálya-tempót hatodikban 2400-as fordulatszámon teljesíti a kétliteres erőforrás úgy, hogy van még benne tartalék egy előzéshez. Országúton kilencvenes tempónál hatodikban 1600-at forog percenként a főtengely. A gyári fogyasztási adatok szerint vegyes használatban 6,3, országúton 5,2, városban pedig 8,3 litert fogyaszt átlagosan száz kilométerenként a kétliteres dízelmotor. A szén-dioxid-kibocsátás a gyártó által megadott mennyisége 166 gramm kilométerenként. Az óránkénti 100 kilométeres sebességet 9,9 másodperc alatt éri el a kombi, a végsebessége 220 kilométer/óra.
A futómű elöl MacPherson, hátul multilink a 4,99 méter hosszú Insignia kombiban. Szélessége 1,86, magassága pontosan 1,5 méter. A tengelytáv 2829 milliméter, a fordulókör pedig 11,7 méter. A kerekekre 245/45 R18 abroncsokat szereltek. Az Insignia kombival 2200 kilogrammnyi fékezett és 750 kilogramm fék nélküli vontatványt lehet húzni.
 
Még nincs értékelve