Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

A fiatalok szerint ezek a legmegbízhatóbb autók

Bíró Csongor-Gesztesi András | Lexus | 2018.03.19. |
Lexus
A fiatalok szerint ezek a legmegbízhatóbb autók
Összesen 32 márka 169 modelljéről, azoknak is 2014-nél nem régebben gyártott példányairól tett közzé értékes statisztikákat a brit What Car? magazin.
A 14 208 autótulajdonos által kitöltött, részletes kérdőív 14 főkategóriában (akkumulátor, karosszéria, fékek, motor, motorvezérlés, kipufogó, külső világítás, üzemanyag-ellátó rendszer, sebességváltó és tengelykapcsoló, belső kidolgozás, elektromos rendszer, kormánymű, felfüggesztés és egyebek) gyűjtötte össze az elmúlt 12 hónap során előfordult kisebb-nagyobb meghibásodásokat.
A felszínes kérdéseknek még a látszatát is kerülve, a felmérés során az is szempont volt, hogy a probléma miatt hány napig volt kénytelen szervizbe vonulni az autó, illetve mennyibe került a javítás – az eredmények tehát legalább annyira minősítik az autókat, mint a szakszervizek kompetenciáját. A drága, illetve a komolyabb meghibásodások miatt a hosszan elhúzódó problémákat súlyozva vették számításba. Az így kapott rangsorban a 32 márka közül toronymagasan a Lexus produkálta a legkiválóbb eredményt (92,1%); a Mitsubishi a második (90,8%) míg a harmadik helyen a Toyota (89,6%) végzett.
Még nincs értékelve