Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

G a négyzeten

Benedek Attila | Mercedes-Benz | 2016.08.04. |
Mercedes-Benz
G a négyzeten
Ahhoz képest, hogy a Mercedes G tervezése 1972-ben kezdődött és a fő célpiacot a katonaság jelentette, 2016-ban még mindig gyártják a terepjárót. A hosszú karrierhez az is kellett, hogy folyamatosan korszerűsítsék. A szomszédunkban, Grazban gyártott autóból nemrég jött ki két új kivitel. Egyik a Professional névre hallgat, ez a Land Rover Defenderhez hasonló munkaautó, kicsit egyszerűbb belsővel, amit nyugodtan lehet használni vadászatokon és expedíciókon.
Ennél nagyságrendekkel durvább a G 4×4². A négyzetjel nem véletlen, mert 42 centis szabad-magasságot biztosító portáltengellyel szerelték. Ez a megoldás úgy működik, hogy a kerekek mögé betettek egy plusz áttételt, ennek köszönhetően sziklás terepen csak elvétve ér le a kocsi alja.
A motortérben 416 lóerőt és 610 Nm nyomatékot biztosító négyliteres, turbós V8-as található, amely nem a legerősebb a kínálatban. A csúcsot a G65 jelenti, amely 621 lóerővel és kereken 1000 Nm-rel szaggatja az aszfaltot, viszont extrém terepképességekkel nem rendelkezik.
Még nincs értékelve