Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

GLK utód

Benedek Attila | 2015.11.03. |
Mercedes-Benz
GLK utód
A Mercedes-Benz nemrég leplezte le a BMW X3 konkurens GLK szabadidő-autó utódját. Az új elnevezések miatt elsőre elég káoszos a rendszer, az utód GLC néven fut. Egy valamiben azonban nem tudta megelőzni elődjét: ez pedig a karakteresség. A GLK markáns szögletességét a lágy vonalak váltották fel, így beleillik a stuttgartiak mai választékába.
Mifelénk előreláthatólag a slágermodellek a 170, 204 és 211 lóerős motorral szerelt dízelek lesznek. A használhatóságra pedig nem lehet panasz, mert ha minden rakteret beleszámolunk, akkor 580 literes a csomagtartó, ami a hátsó ülések előre döntésével 1600 literesre növelhető. Ez annak is betudható, hogy a GLK-nál 118 milliméterrel nagyobb a tengelytávja a GLC-nek.
Az autót természetesen felszerelték a legújabb vezetőt segítő berendezésekkel, valamint a futóművek is kaptak elektronikus „hátszelet”. A négykerékhajtású verzióknál elérhető a négy terep program, amelyek között megtalálható a vontatási segéd is. A motorokhoz kilencsebességes automataváltó is csatlakozhat, de a hibrid kivitelhez az átdolgozott hétsebességest párosították.
 
Átlag: 5