Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Győri öthengeres motor az „Év nemzetközi motorja”

Bíró Csongor | Audi | 2017.09.24. |
Audi
Győri öthengeres motor az „Év nemzetközi motorja”
Az Audi 2,5 literes TFSI motorja nyerte „Az év nemzetközi motorja” díjat a 2-2,5 literes kategóriában. Az erőforrás 2008 óta készül az Audi Hungariánál és immár sorozatban, nyolcadik alkalommal kapta meg a rangos elismerést.
A zsűri tagjai a motor kiemelkedő teljesítménye mellett mindenekelőtt annak egyedi hangját dicsérték. Az öthengeres motorhangja a’80-as évek B-csoportos rali-motorjainak jellegzetes hangzására emlékeztet.
Presztízs MagazinAz új fejlesztésű, öthengeres motor könnyűfémből készült forgattyúsházának köszönhetően 26 kilogrammal könnyebb elődjénél. Általa az Audi fejlesztőinek sikerült a tengelyterhelés elosztását optimalizálni, ami a menetdinamikát is tovább javítja. 2,5 TFSI motor dolgozik az Audi TT RS Coupé és TT RS Roadster modellekben, valamint az RS 3 Limousine-ban, melyek mindegyike az Audi Hungariánál készül. Továbbá ez a motor található az RS 3 Sportback-ben is.
A győri erőforrás 400 lóerős teljesítményével és 480 Nm-es forgatónyomatékával a legerősebb öthengeres szériamotor a világon. Az erőforrás az RS 3 Limousine-t és az RS 3 Sportback-et 4,1 másodperc alatt gyorsítja fel 0-ról 100 km/h-ra. A két modell maximális sebessége 250 km/h (leszabályozott), opcionálisan 280 km/h.
 
Még nincs értékelve