Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Hárommilliárdos beruházással bővítenek Tatabányán

Bíró Csongor-Gesztesi András | Bridgestone | 2018.07.23. |
Bridgestone
Hárommilliárdos beruházással bővítenek Tatabányán
A gumiabroncsokat gyártó japán Bridgestone leányvállalata hárommilliárd forintos beruházással bővíti raktárát a Tatabányai Ipari Parkban. A társaság tájékoztatása szerint a tízezer négyzetméter alapterületű létesítmény összesen 180 ezer gumiabroncs tárolását teszi majd lehetővé, amellyel 600 ezerre nő a cég teljes raktárkapacitása.
Az új raktárépület várhatóan 2018 végére készül el. A beruházás keretében egy új öltözőt és egy 40 fős oktatótermet is kialakítanak.
A cég 2017-ben 3,6 millió abroncsot gyártott, az idén várhatóan mintegy ötmillió, 2020-ban pedig már hétmillió darab készülhet majd az üzem gyártósorain. A bővülő gyártókapacitással párhuzamosan nő az Bridgestone munkavállalóinak száma, 2017-ben 400 új munkatársat vettek fel, így 1100-ra nőtt a létszám.
A most bejelentett fejlesztésekkel együtt a Bridgestone Corporation 153 milliárd forintot ruházott be a tatabányai üzembe, amely a cégcsoport legmodernebb európai gyára. A társaság beszállítói hálózatát mintegy 750, döntő részben magyar kis- és középvállalat alkotja, amelyektől a cég 2017-ben 4,6 milliárd forintért vásárolt árukat és szolgáltatásokat.
Még nincs értékelve