Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Határtalan szabadság

Bíró Csongor-Gesztesi András | BMW | 2018.04.03. |
bmw
Határtalan szabadság
A 2014-ben bemutatott i8 mellé megérkezett a BMW i8 Roadster. Elektromosan működtethető vászontetejével a kétüléses modell a határtalan szabadság, a vérpezsdítő teljesítmény és a zéró emissziójú mobilitás kombinációját kínálja.
Struktúrája az alumínium alváz és a szénszál-erősítésű műanyagból készült utascella kettősét rejti. A tető nyitása 15 másodpercet igényel, a csendes művelet 50 kilométer/órás utazósebességig végrehajtható, ilyenkor a hátsó ablak körülbelül 30 millimétert megemelkedik, amely így optimális aerodinamikai pozícióban hatásos szélfogóként funkcionál. A két ülés mögött még nyitott tetővel is hozzávetőlegesen 100 literes csomagtér kínálkozik.
A roadster saját tömege 1595 kilogramm, a nagyfeszültségű lítium-ionos akkumulátor az alumínium alváz közepén kapott helyet, cellakapacitása 20-ról 34 amperórára, míg bruttó energiatárolási képessége 7,1-ről 11,6 kilowattórára emelkedett (nettó 9,4 kilowattóra). Mindez azt jelenti, hogy az elektromos motor számára minden korábbinál több energia áll rendelkezésére, miközben maximális teljesítménye plusz 9 kW-tal (12 lóerővel) 105 kW-ra (143 lóerőre) nőtt. Az autó 105 kilométer/órás sebességig tisztán elektromosan hajtható, a belsőégésű erőforrás csupán efölött, illetve intenzívebb gyorsulásnál kapcsolódik be a hajtásba, majd egyenletesen tartott tempónál ismét kikapcsol.
Az 1,5 liter hengerűrtartalmú, háromhengeres benzinmotor maximális teljesítménye 170 kW (231 lóerő), csúcs forgatónyomatéka pedig 320 Nm. Maximális terhelés esetén a belsőégésű erőforrás és az elektromos motor rendszerteljesítménye 275 kW (374 lóerő), amely az i8 Roadstert 4,6 másodperc alatt gyorsítja fel álló helyzetből 100 kilométer/órás tempóra. Az elektronika a végsebességét 250 kilométer/óránál maximálja.
Még nincs értékelve