Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Kínáé az autógyártás jövője?

Benkő Péter összeállítása | Pixabay | 2018.10.24. |
autógyártás, Kína
Kínáé az autógyártás jövője?
A legjobb német autógyártók, köztük a BMW (BMWYY) és a Volkswagen (VLKAY) a közelmúltban számos üzletet írtak alá, hogy folytathassák az elektromos és önjáró autók fejlesztését Kínában. A német autógyártók jól tudják, hogy a jövőben Kínára épül az autógyártásuk, és egyre nagyobb hangsúlyt kap, hogy az óriási ország bizony kulcsszerepet játszik az autóipar jövőjében.
A Nemzetközi Gépjárműgyártók Szervezete szerint az ott működő gyárak tavaly mintegy 25 millió személygépkocsit gyártottak, számos világvezető márka ebben az országban talált a legjobb piacra, és a járművezetők több elektromos járművet vásárolnak, mint bármely más országban.
A BMW és a Volkswagen nemrég összesen hat új üzletet jelentett be Kínával. A Volkswagen például 17,6 milliárd dollárt költött el olyan területeken, mint az e-mobilitás, az összekapcsolhatóság és az autonóm vezetés. Herbert Diess vezérigazgató szerint cégük tudatosan, szisztematikusan bővíti partnerkapcsolatait az országban.
A Daimler (DMLRY) például a Tsinghua Egyetemen kötött üzletet az automatizált autók fejlesztése érdekében. „Kína a legnagyobb piacunk, biztosítani kívánjuk az együttműködést” – mondta a Daimler vezérigazgatója, Dieter Zetsche Hongkongban.
S röviden szólunk még egy mindehhez kapcsolódó döntésről: a közelmúltban bejelentették, hogy Kína egyszerűsít a közös vállalatok alapítására előírt szabályain, hogy lehetővé tegye a további együttműködést a külföldi cégek számára.
Lám, szocialista keretek között is dinamikusan működik a kapitalizmus…
Még nincs értékelve