Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Klímasemleges gyár

Bíró Csongor-Gesztesi András | Volvo | 2018.05.08. |
Volvo
Klímasemleges gyár
A Volvo svédországi Skövde városában működő motorgyára 2018. január elsejével megújuló forrásból táplálkozó fűtési rendszerre váltott, és ezzel a vállalat üzemei közül elsőként vált klímasemlegessé. Skövde a Volvo Cars globális gyártási hálózatának első olyan tagja, amely elérte ezt a státuszt. A vállalat fontos lépést tett azon célkitűzése felé, hogy 2025-re teljes globális gyártási tevékenységét klímasemlegessé tegye.
Skövde mellett csupán néhány további európai autóipari létesítmény büszkélkedhet ilyen működéssel. A Volvo és a helyi energiaszolgáltató között létrejött új megállapodásnak köszönhetően az üzem hőszükségletét teljes egészében hulladékégetésből, biomasszából, valamint újrahasznosított bioüzemanyagokból fedezik. 2008 óta a vállalat egyéb európai üzemeivel együtt a skövdei gyár elektromosenergia-ellátása is megújuló forrásból származik.
A Volvo 2016-ban a belgiumi Gent városában működő gyárában olyan távfűtési rendszert vezetett be, amely 40 százalékkal csökkentette a szénkibocsátást: az üzem jelenleg évente 15 000 tonnával kevesebb szén-dioxidot bocsát ki, mint korábban.
Még nincs értékelve