Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Konceptautó mesterséges intelligenciával

Szilvási-Kassai Eszter | caradvice.com | 2017.05.08. |
Konceptautó, Toyota
Konceptautó mesterséges intelligenciával
A Toyota egy fantasztikus konceptautóval jelent meg a CES kiállításon. A névválasztás kevésbé sikerült kreatívra, ám a Concept néven bemutatott járgány minden várakozást felülmúlt.
A legújabb fejlesztésből kimaradtak a hagyományos monitorok, ellenben beépítésre kerültek a különböző hang és haptikus visszajelzések. Az autó belső terébe és külsejére kerülő színes fények mind a gyalogosok, mind pedig a többi autóvezető felé üzennek: megkülönböztetett színvilággal fut ugyanis az autó önvezető üzemmódban, mint amikor hagyományos értelemben véve, emberi erő irányítja. A Concept autóban helyet kapott egy mesterséges intelligenciával működő úgynevezett asszisztens, vagyis Yui is, de ennek tesztelése csak most kezdődik a japán gyárban.
Miközben folyamatosan tesztelik az önvezető autókat, a Toyotánál a hagyományos autók biztonságosabbá tételén is nagy erőkkel dolgoznak. A legújabb elképzelés szerint egy olyan rendszert építenének be a járművekbe, amely figyeli a sofőr vezetését, korrigálja hibáit, illetve amennyiben érzékeli a vezető fáradtságát, segít fenntartani az éberségét. Ez tulajdonképpen egy co-pilot rendszert jelent, ami nem számít túlságosan nagy újdonságnak az autófejlesztési piacon.
Még nincs értékelve