Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Könnyűség

Benedek Attila | Ford | 2016.07.11. |
Ford
Könnyűség
Komoly érdeklődést generált a Ford GT, ahhoz képest, hogy a szénszálas vázban, egy kisteherautókban is használt, duplaturbós, 3,5 literes motor található. Szerencsére van különbség, mert itt nagyjából 600 lóerős a V6-os.
Úgy látszik az autón lévő márkajel és a máshol is használt motor nem érdekli a vásárlókat, mert a 400 ezer dolláros vételár ellenére óriási a túljelentkezés az évente 200-250 példányban forgalomba hozott kocsiért.  Értesüléseink szerint Magyarországról ketten is leadták igényüket, és reméljük, hamarosan megkapják az értesítést, hogy küldhetik az előleget.
Miközben javában dübörög a versenyprogram, a kék ovál egyre több adatot oszt meg a szériaautóról. Az egyik ilyen információmorzsa a keréktárcsákról szól, amelyet a Carbon Revolution céggel együtt alkotott meg a gyár. A fekete és a megszokott szürkés színben elérhető alkatrészek egy kilóval könnyebbek, mint alumíniumból készült társaik. Ez kihat a stabilitásra és gyorsaságra is, egyetlen hátrányuk, hogy komolyabb padkázás, kátyúba hajtást követően kicsi az esélye a javításának, mehet a kukába a szénszálas csoda…
Még nincs értékelve