Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Lefokozás – Porsche 718 Boxster

Bíró Csongor | Porsche | 2017.03.06. |
Porsche
Lefokozás – Porsche 718 Boxster
Teljesen megújult a Porsche Boxster, mely ezúttal nem önálló modell, hanem a 718-as sorozat kabriója. A kupé változat 718 Cayman névre hallgat.
Az elődből csak a csomagtartófedél, a szélvédő és a vászontető került át. Két változatban kapható, mindkettőt hat helyett négyhengeres fekvőmotor hajtja. A kétliteres turbómotor 300, a 2,5 literes 350 lóerős, vizes töltőlevegő-hűtővel, indirekt hőcserélővel. A gyengébb 380 Nm-es, az erősebb nyomatékcsúcsa 420 Nm, de már alacsony, 1950-es percenkénti fordulattól rendelkezésre áll. 
Presztízs MagazinA kettős kuplungos, hétfokozatú automatikus váltó gyorsan dolgozik, de a Porsche-élmény még mindig a kézi, rövid úton kapcsolható, dupla szinkronos sebességváltóval élhető át a leghatározottabban. Az erősebb változat végsebessége sport chrono csomaggal és PDK dupla kuplungos váltóval 285 kilométer/óra. Rajtautomatika is van: az erősebb motorral 4,2, a gyengébbel 4,7 másodpercig tart a kigyorsítás nulláról 100 kilométer/órára.
A legkisebb Porsche továbbra is igen könnyű, saját tömege 1335 kilogramm, az izmosabb Boxster S 1355 kilót nyom kézi váltóval. Kormányszerkezete sínautóvá teszi, rugózása kellemes, még rossz úton is példásan csillapít, úgy, hogy ez nem megy a dinamikus vezetés rovására. Nemcsak LED-es lámpái, hanem vezetőfülkéje is hasonlít a 911-esre. Kifogástalan az összeszerelés és a felhasznált anyagok minősége. A kormány bal oldaláról indíthatjuk a motort, az analóg műszerek pedig tovább fokozzák az egyediséget.
Még nincs értékelve