Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

A legerősebb

Benedek Attila | Audi | 2016.06.21. |
Audi
A legerősebb
Az Audi egy időben, két helyen leplezte le a leggyorsabb TT-t, az RS-t. Az európai premier a Londoni Audi Centerben volt, Ázsiában pedig a Pekingi Autószalonon. A Magyarországon gyártott sportkupé legfrissebb kivitelében új fejlesztésű, 2,5 literes, öthengeres turbómotort szereltek, amely 400 lóerőt és 480 Nm nyomatékot teljesít. A motor rugalmasságáról sok mindent elmond, hogy a legnagyobb nyomatéka 1700-as fordulattól egészen 5850-ig használható. Ez az erő a bevált quattro nevű négykerékhajtáson keresztül jut el a kerekekhez.
Ami igazán izgalmassá teszi a TT RS-t, az az, hogy szuper sportkocsi szintű menetteljesítményeket produkál: a kupé 3,7 másodperc alatt gyorsul százra, a nyitott tetős pedig 3,9 alatt, ha pedig kiiktatják a sebességhatárolót, akkor egészen 280-ig szalad a mutató.
Az új Audi kívülről az RS feliratban különbözik leginkább az átlagos modellektől, ennél nehezebben észrevehető az egy centis ültetés és más apró változtatások. A kizárólag hétsebességes, S-tronic dupla kuplungos váltóval megvásárolható csúcs TT-n elöl 370 mm átmérőjű féktárcsák találhatók.  
Még nincs értékelve