Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Lipcsében is beindul az akkumulátorgyártás

Farkas Mátyás-Biró Csongor | BMW | 2021.01.11. |
bmw
Lipcsében is beindul az akkumulátorgyártás
2021-től Németországban a BMW két üzemében, Dingolfingban és Lipcsében gyártja párhuzamosan a hálózatról tölthető autók nagyfeszültségű akkumulátorait és alkatrészeit. A márka ezzel tovább bővíti hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiáinak németországi gyártási hálózatát. 2022-ig több mint 100 millió eurót invesztálnak a lipcsei üzembe, időben felkészülve a hálózatról tölthető autók iránt mutatkozó intenzív ügyfélkereslet kielégítésére, tovább erősítve az elektromos mobilitás területén betöltött szerepüket.
A nagyfeszültségű akkumulátorok sorozatgyártása két fő lépésből áll: először egy nagymértékben automatizált folyamat leteszteli a cellákat, majd összeszereli nagyobb egységekké, modulokká. A BMW Group kizárólag olyan partnerektől szerzi be az akkumulátorcellákat, akik a vállalatcsoport precíz iránymutatása mentén állítják elő azokat. A müncheni központú vállalatcsoport az eltérő karakterisztikájú típusokban más-más tulajdonságú akkucellákat használ.
A modulokat ezután a jármű csatlakozóival, vezérlőegységeivel és hűtőrendszereivel együtt egy nagy alumíniumházba illesztik. Utóbbi alakja, mérete, a beillesztett modulok száma nagymértékben függ az autó típusától, karakterisztikájától. A végeredmény egy hálózatról tölthető modell, amelynek nagyfeszültségű akkumulátora minden tekintetben illik a típushoz.
Még nincs értékelve