Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

A megvalósult amerikai álom – Ford Mustang

Gesztesi András | Ford | 2018.09.04. |
Ford
A megvalósult amerikai álom – Ford Mustang
Egyedi stílusának köszönhetően a Mustang mindig számíthatott arra a hatásra, amit az emberekből kivált(ott). A Mustang-vásárlók lelkesedése nagyban hozzájárult a máig élő legenda megszületéséhez.
A vágtató paripa emblémájával díszelgő autó először 1964. március 9-én gördült le a gyártószalagról az egyesült államokbeli Deabornban, amely Michigan államban található. A Ford Falcon compact alapjaira épített izomautó néhány hónap múlva már filmszerepet is kapott. A szeptemberben bemutatott James Bond-filmben, a Goldfingerben tűnt fel. Igazi sikermodell lett, hiszen az első napon 22 ezer, az első másfél évben pedig egymillió példány kelt el belőle. 
 
A szegény ember Thunderbirdje
 
Presztízs MagazinAz alapgondolat Donald N. Frey nevéhez fűződik, ő volt a Ford gyártási menedzsere, és a cég általános gyártási részlegének vezetőjét állította maga mellé. A legendás Lee Iacocca támogatta az elképzelést a kompakt sportkocsiról. Ekkor, 1962-ben egy olyan négyüléses autóról álmodoztak, amely 1250 kilogrammnál könnyebb és kevesebbe kerül, mint 2500 dollár. A tervet először Pony-carnak hívták a hosszú motorház és a rövid csomagtér miatt. A prototípus csak kétüléses volt, 1963-ban készültek el a négy teljes értékű ülést tartalmazó tervek. Az ék alakú első lámpák és a méretes hűtőrács már nagyban hasonlított a végleges modellre. A Mustang I tanulmányautó első tesztpilótája a Ford legendás versenyzője, Dan Gurney volt, aki idén januárban hunyt el. A prototípussal ő tette meg az első köröket 1962-ben egy United States Grand Prix-futamon a Watkins Glen International versenypályán.
 
A kezdeti sikerek egyik titka az árképzés volt, hiszen „A szegény ember Thunderbirdjét” sokan ki tudták fizetni a Corvette-tel ellentétben. Az alapverzió 2372 dollárba került, és hetvenféle extrából lehetett válogatni. Az olcsóság egyik titka a Falcon-alváz és műszaki alap volt, amelyre egy sportos karosszériát ültettek. 
A vevők eleinte három motor közül választhattak. A 2,8 literes erőforrás egy 100 lóerős hathengeres motor volt. A 4,3 literesben már nyolc henger dolgozott, ez 164 lóerős teljesítményre volt képes. A 4,7 literes változatot kétféle teljesítménnyel kínálták: 210, illetve 271 lóerős verzióban.  
 
Fényes siker – generációkon át
 
Presztízs MagazinAz első generáció modelljeit 1973-ig gyártották, a második 1974-ben debütált. Itt a méretek és a teljesítmény is csökkent az olajválság hatására. A 2,8 literes V6-os 106 lóerőt adott le, és bekerült a kínálatba egy 2,3 literes négyhengeres változat is. A V8-as Cobra II 140 lóerőt produkált. Ezt a generációt 1978-ig gyártották. 
A harmadik generáció 1979-ben lépett a piacra. Nem volt mindenki boldog a versenytársakéhoz képest gyengébb teljesítményű motorok miatt, viszont 1982-ben megérkezett a Mustang GT, amelybe egy 5 literes nagy teljesítményű motor került. 
1994-ben, az első generáció harmincadik születésnapján lépett a porondra a negyedik generáció. A korszellemnek megfelelő gömbölyített formában, az izmosabb motorokkal érkezőknél a motorháztetőre került légbeömlővel érkezett. A csúcsváltozat egy nyolchengeres kompresszoros 390 lóerős Mustang volt. 
Az ötödik generáció 2005-ben teljesen új platformra épült, és a tervezők felidézték a hatvanas évek modelljét. A negyedik generációhoz hasonlóan csak ferdehátú kupé és kabrió készült, lépcsőshátú karosszériát már nem gyártottak. 
Presztízs MagazinA hatodik generációra 2015-ig kellett várni. Az európai piacokra gyártott új Ford Mustang Magyarországon 2015 szeptemberétől érhető el. A kupé és kabrió változatban készülő – és a modell 50 éves története során első, Európa-szerte forgalmazott – Ford Mustang világszínvonalú teljesítményt és kidolgozást kínált, hűen idézve a világszerte legendának számító modell fél évszázados hagyományait. A Mustang ekkor új első és hátsó futóművet kapott. Elöl egy segédkeret növeli a szerkezet merevségét. A két gömbcsuklós felfüggesztésű MacPherson első rugós tagos rendszerhez nagy méretű fékrendszer csatlakozik. A független hátsó felfüggesztés integrál link rendszerű, és új, alumínium csuklószerkezet csökkenti a rugózatlan tömeget. Az Európára szabott Ford Mustang forgalmazása kétféle motorral indult. A V8-as GT 5,0 literes erőforrása 421 lóerős teljesítményre képes 6500-as fordulatszámnál, forgatónyomatéka 530 Newtonméter, ezt 4250-nél adja le. A 2,3-as EcoBoost 317 lóerős 5500-nál, nyomatéka pedig 432 Newtonméter 3000-nél. A kisebb motorral úgy háromezres fordulatszám fölött kezd hallatszani az igazi Mustang-hang, négyezernél pedig már igazán vérpezsdítő. Persze a valódi élmény mind menetdinamikában, mind motorhangban az ötliteres változat. Ha kettesben vagy hármasban odalép neki valaki, az már a városi közlekedésben is egyből brutális élmény, és ez csak a Normal mód, a Race kizárólag versenypályára való.
Presztízs Magazin1964-es bemutatása óta több mint 9 millió Mustang talált gazdára. A világ legtöbb Facebook-lájkját begyűjtő autó, a Mustang, több ezer alkalommal szerepelt filmekben, tévés produkciókban, zenei klipekben és videojátékokban. Az új Mustang fejlesztése során a világszínvonalú teljesítmény, a menetdinamika és a használhatóság volt a legfontosabb szempont – és persze az, hogy az autó rengeteg modern kényelmi és vezetősegítő technológiát kínáljon.
 
Amerikai klasszi(ku)s
 
A Ford Mustang letisztult vonalvezetésű kupé és kabrió változatai hűen tükrözik az autó lényegét, megőrizve a legfontosabb formai elemeket, amelyekről az európai rajongók ma is tévedhetetlenül felismerik a klasszikus Mustangot: a nyújtott, látványosan formázott motorházat és a rövid hátsó részt, amelyet a dizájnerek modern megközelítéssel alakítottak ki.
Presztízs MagazinA tágas utastér repülőgépeket idéző cockpitjén az autós nagy méretű, jól átlátható műszerekről olvashatja le az adatokat, és ergonomikusan elhelyezett, kellemes tapintású kezelőszervekkel vezérelheti az autó berendezéseit. A jármű szélességének és az új hátsó futóműnek köszönhetően az utasok váll- és csípőtere igen tágas, az átgondolt formájú csomagtérben pedig két golfzsák is elfér.
Az új Ford Mustang karcsúbb, gyorsabb és modernebb változatát június elején mutatták be itthon. Az autó megújult külsővel, továbbfejlesztett hajtásláncokkal és futóművel, fejlettebb vezetősegítő rendszerekkel és még több személyreszabási lehetőséggel nyűgözi le a legendás modell európai rajongóit.
 
 
 
Presztízs MagazinGail Wise volt a világ legelső Mustang-vásárlója. 1964-ben Gail Wise, a frissen diplomázott chicagói tanítónő még nem sejtette, hogy történelmet ír megrendelésével, és ő lesz Amerika legelső Mustang-tulajdonosa. Autóját még ma is őrzi. A történetet még érdekesebbé teszi, hogy Wise kisasszony április 15-én, vagyis két nappal a hivatalos forgalmazás kezdete előtt vásárolta meg Mustangját: a márkakereskedő összekevert valamit, így a hölgy lett a világ első embere, aki egy Mustang büszke tulajdonosának vallhatta magát. Wise még ma is örömmel emlékszik vissza a Mustanggal töltött első napjaira, amikor fiatal tanítónőként dolgozott. „Az általános iskolánk szomszédságában egy gimnázium állt, és az ott tanuló srácok csapatokban nyüzsögtek az autóm körül” – mesélte.
 
 
 
 
Még nincs értékelve