Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Mexikóból jöttem: Audi Q5

Bíró Csongor | Audi | 2017.08.31. |
Audi
Mexikóból jöttem: Audi Q5
A Mexikóból érkező új Audi Q5 SUV hosszúsága 4663 milliméter, azaz 34 milliméterrel hosszabb elődjénél. Szélessége változatlanul 1893, míg magassága 1659 milliméter (plusz hat milliméter), tengelytávja pedig 2819 milliméterre (plusz 12 milliméter) nőtt.
Bővülő méretei ellenére az utascella önmagában mintegy húsz kilogrammal könnyebb, mint elődjében, a teljes autó esetében pedig a tömegcsökkentés a motorváltozattól függően akár a 90 kilogrammot is elérheti. Ennek kulcsa a geometrikus könnyűszerkezetes építés új megoldásaiban, illetve az intelligens vegyes anyaghasználatban rejlik, ahol nagy szerephez jut az alumínium alkalmazása.
Presztízs MagazinA hátsó ülés már alapkivitelben 40:20:40 arányban osztott és kellemesen függőleges üléshelyzetet biztosít. Csomagtartója alaphelyzetben is 550 literes, tíz literrel múlva felül elődjét. A hosszirányban állítható hátsó ülésekkel a csomagtartó a hátsó ülés, illetve támlái pozíciójától függően 610 literig bővíthető. Légrugózással lejjebb is ültethető, hogy könnyebben hozzáférjünk a csomagokhoz. A csomagtér mindössze két kézmozdulattal a legnagyobb, 1550 literes térfogatára növelhető. 
Utasbiztonsági arzenáljának új eleme a bekanyarodás-asszisztens, amely 2 és 10 kilométer/óra közötti sebességnél, balra kanyarodáskor figyeli a szembeforgalmat, és kritikus helyzetben még a megfelelő forgalmi sávban megállásig fékezi az autót. A kiszállás-figyelmeztető ugyancsak a hátsó radarérzékelőkkel dolgozik, és a megállást követően jut fontos szerepez. Amennyiben más jármű, illetve kerékpáros közelít hátulról, a rendszer az ajtók kinyitását megelőzően a négy ajtófogantyúban rendelkezésre álló LED felvillanásával figyelmezteti a vezetőt és utasait.
Még nincs értékelve