Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Milliárdokat költenek fejlesztésekre Kínában a németek

Bíró Csongor-Gesztesi András | VW | 2018.07.25. |
VW
Milliárdokat költenek fejlesztésekre Kínában a németek
A Volkswagen nagy hangsúlyt helyez az elektromos mobilitási és autonóm közlekedési járműtechnológiára a világ legnagyobb autópiacán, ezért a helyi partnerekkel együtt, 2022-ig 15 milliárd eurót fordít fejlesztési beruházásokra Kínában.
A gyár Pekingben mutatta be közös vállalati partnerével, a JAC autógyárral a kínai piacra szánt elektromos autóját. A Sol márka első modellje, az E20X kompakt SUV az év második felében jelenik meg. A kínai piacon a SUV és a kompakt SUV a legkeresettebb, az idén az összes eladásoknak a felét teszik ki majd.
A wolfsburgiak által beharangozott milliárdos beruházás a gyártás mellett a digitalizáció és a mobilitás fejlesztését is szolgálja. Ilyen lesz például egy autóbérlési közös vállalkozás létrehozása a kínai Shoqui vállalattal.
Kína az elektromos autók legnagyobb piaca. Az eladásokban az elmúlt években minden más térségnél nagyobb növekedést értek el. Kínában 2017-ben 770 ezer tisztán elektromos és plug-in hibrid elektromos személygépkocsit értékesítettek, ezek túlnyomó részét helyi gyártók állították elő.
Még nincs értékelve