Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

A minden nem elég

Audi Q5 teszt

Bíró Csongor | Audi | 2017.12.15. |
Audi Q5
A minden nem elég
Bár Mexikóból érkezik, sem a távolság, sem az Európától távoli beszállítók alkatrészei nem rontottak a Q5 minőségén. Sőt, a szabadidő-autó most mutatja legszebb és legjobb arcát. Győri izmos kétliteres dízellel és légrugós futóművel tettük próbára.
Aerodinamikus kialakítású, lapos elejét masszív szegélyével plasztikusan kiformált méretes hűtőrácsa határozza meg. Tesztautónkban dinamikus irányjelzővel kiegészített, nagyfelbontású LED-mátrix fényszórók világítottak. A hátsó lámpatestekben szintén dinamikus, azaz a kanyarodás irányát futófénnyel jelző irányjelzők kaptak helyet.
Az új Audi Q5 4,66 méter hosszú, szélessége 1,89 méter, magassága 1,66 méter, tengelytávja pedig 2,82 méter. Csaknem minden méretében növekedett elődjéhez képest, ezzel egyidejűleg azonban saját tömege motorváltozattól függően akár 90 kilogrammal is alacsonyabb. Karosszéria-szerkezetében a legnagyobb húzószilárdságú acélfajták és az alumínium alkot intelligens vegyes anyaghasználati koncepciót. Légellenállási együtthatója (cw) 0,3. A szélzajok ennek megfelelően rendkívül alacsonyan alakulnak, akárcsak az utastér rezgésszintje.
Presztízs MagazinAeroakusztikai tulajdonságaival az új Audi Q5 magasra tette a lécet, utasterében ugyanis olyan csend honol, hogy egyből kiszúrjuk, ha a palacktartóban lévő ásványvíz buborékot ereszt. A csendben többek mellett a külső visszapillantó tükrök házai, az ajtók kettős tömítései és a továbbfejlesztett vízelvezető csatornák játszanak fontos szerepet. Az akusztikai szélvédő és a vastag üvegezés az alapkivitel része, a még magasabb színvonalú kényelem szolgálatában pedig extrafelszerelésként az első ajtók is rendelhetők zajvédő üvegezéssel.
Az utastér bőséges öt személy számára, legfontosabb méreteiben felülmúlja elődjét. Hátsó ülésének támlája három részre osztott. Felárért hosszirányban elcsúsztatható és a támla dőlésszöge is állítható. A hátsó ülés helyzetétől függően a csomagtér alapesetben 550-610 literes, vagyis tíz literrel nagyobb, mint az elődjénél. Lehajtott hátsó üléstámlákkal már akár 1550 liternyi raktér áll rendelkezésre. A pakolást intelligens megoldások könnyíthetik, mint például az alapkivitelhez tartozó, variálható és összehajtható szőnyeg, az elektromos mozgatású csomagtérajtó opcionális mozdulatvezérlése, illetve a szintén feláras légrugózás segítségével a karosszéria manuális lesüllyesztése.
Presztízs MagazinAz extrafelszerelésként kínált virtuális kijelző 12,3 hüvelyk átlójú, nagyfelbontású felületének grafikája igényes. A vezető két nézet közül választhat: egyik a hagyományos, nagyméretű körműszerekkel, a másikat pedig a navigációs térkép vagy más adatlisták határozzák meg. A szintén opcionális vetített kijelző a legfontosabb információkat a szélvédőn jeleníti meg. A színes képet TFT-képernyő állítja elő, majd két tükör nagyítja és irányítja megfelelően, miközben kiegyenlítik a szélvédő geometriai adottságaiból származó torzításokat is. Az információk 200 x 80 milliméter nagyságú felületen, a vezető előtt mintegy két méter távolságban látszanak lebegni. A szem gyorsan érzékeli őket, mivel eleve távollátásra beállva nem szükséges átfókuszálnia. A vezető az MMI vezérlőrendszeren keresztül választhatja ki, mely információk jelenjenek meg a kijelzőn, emellett az adatok tükrözésének magasságát és fényességét is állíthatja.
 
Szabadon is fut
 
Presztízs MagazinKétliteres dízelmotorja 140 kW (190 LE) teljesítményű, az automataváltó üzemanyag-takarékos szabadonfutó üzemmódot is kínál. A 2.0 TDI erőforrás számos igényes műszaki megoldással érkezik. Ilyen például két kiegyenlítőtengelye, hengernyomás-érzékelője és közös nyomócsöves befecskendező rendszere, melynek üzemi nyomása a 2000 bar-t is eléri. Belső súrlódása csekély, a kenőolaj- és hűtőfolyadék-szivattyú pedig igény szerint szállít. Károsanyagkibocsátását kis- és nagynyomású kipufogógáz-visszavezetés, illetve SCR-rendszerrel kiegészített, teljes kipufogógáz-utánkezelés tartja alacsony szinten. Álló helyzetből 7,9 másodperc alatt gyorsul fel 100 kilométer/órás sebességre, végsebessége 218 kilométer/óra. 400 newtonméter maximális forgatónyomatéka 1750 és 3000 percenkénti fordulat között jelenik meg főtengelyén.
Az Audi Q5 egyszerre sportos és különösen kényelmes. Ennek alapját az új fejlesztésű, ötkaros kerékfelfüggesztések és a szintén új elektromechanikus szervokormány jelentik. Extrafelszerelésként autónkban dinamikus kormányzás is rendelkezésre áll, amely a pillanatnyi sebesség és bekormányzási szög szerint változtatja áttételét. A légrugók a lengéscsillapítók szabályozása mellett lehetővé teszik a karosszéria magasságának állítását is, öt fokozatban. A különböző főegységek üzemét befolyásoló, a szériafelszereltséghez tartozó Audi drive select akár hétféle üzemmód szerint is működhet. A két új lift/offroad illetve allroad mód a Q5 terepes karakterét hivatott kiemelni. Az összkerékhajtás már csak a nevében quattro, kuplunggal működik, azaz hátra csak akkor jut a motor nyomatékából, ha a vezérlőegység az első kerekek kipörgése miatt úgy dönt, hogy ott is szükség van rá.
Presztízs MagazinA vezetői segédrendszerekkel is szorosan együttműködő új szervokormány szintén könnyített konstrukció. 0,7 kilogrammot, emellett jelentős energiát takarít meg, mivel elektromechanikus működtetése jóval gazdaságosabban dolgozik a hidraulikus rendszereknél, amelyeken folyamatosan olaj áramlik keresztül. A kormánymű a kerékközéppont magasságában helyezkedik el, így az erőket közvetlenül a kerekekre adhatja át. Precíz kapcsolatot biztosít az útfelülettel, miközben közvetlen reakciók és nagy pontosság jellemzi.
A csillapítás-szabályozással kiegészített futóműben elektromágneses működtetésű szelepek változtatják a pillanatnyi igény szerint a lengéscsillapítók dugattyúiban az átfolyási keresztmetszetet. A CDC-lengéscsillapítók menedzsmentje az elektronikus futómű-platform (EFP) része, ez a különböző futóműrendszerekre kifejlesztett, új tervezésű szabályozóegység váltja fel az elődmodell különálló számítógépes egységét. Az EFP számos információ alapján alkot pontos képet a pillanatnyi menethelyzetről, illetve az útfelület tapadási tulajdonságairól. Ennek eredményeképpen nagy pontossággal irányíthatja az egyes rendszereket, számítási ütemezése ezredmásodperces nagyságrendű.
 
Légrugóval, terepen
 
Presztízs MagazinAz első felfüggesztések rugóstagjaiban a légrugó-egységek körülfogják a lengéscsillapítókat, míg hátul e két komponens egymástól szétválasztva kapott helyet. A hátsó kerekek között helyezkedik el a kompresszor, amely a lapos tartályként a vezető ülés alatt található nyomástárolót tölti. A legtöbb helyzetben a nyomástároló táplálja, a kompresszornál jóval gyorsabban és gyakorlatilag hangtalanul. A légrugó alapesetben 22 milliméterrel mélyebben tartja a karosszériát az acélrugós kiviteleknél, s minden menethelyzetben ideálisan állítja be a szabadmagasságot. Az Audi drive select menetdinamikai szabályozórendszer lift/offroad üzemmódjában (35 kilométer/óra sebességig) a karosszéria 45 milliméterrel van a normál szint felett, míg az allroad állásban (80 kilométer/óráig) további 25 milliméterrel emelkedik. A dynamic üzemmódban 15 milliméterrel süllyed a karosszéria, amely pozíció – a menetstabilitást és az aerodinamikai tulajdonságokat javítva – a további üzemmódokban mintegy 120 kilométer/órától automatikusan áll be. A kényelmes pakolás szolgálatában a karosszéria a csomagtérben található gombbal, 55 milliméterrel lesüllyeszthető.
 
Határ a csillagos ég
 
Presztízs MagazinBár a méretei nem indokolják, a Q5-ös luxusautó, legalábbis, ami az árát illeti. Már a gyengébb, 150 lóerős TDI motorral is több mint 11 millió forintba kerül, a tesztelt autóért ennek a duplájánál is többet kérnek el, a hifi természetesen Bang&Olufsen.
Az autó nagyon steril volt, kormányzása élettelen, erőlködés nélkül és csendesen gyorsult, a hétfokozatú DSG finoman dolgozott, a fejlett rugózás pedig minden úthibát elnyelt. A terhelésváltásokat is szépen kezelte, nem lehetett kihozni a sodrából – nagyon német, nagyon precíz, nagyon tökéletes. Pedig Mexikóból érkezik, igaz, a motorja győri.
 
Magától vezet
 
Presztízs MagazinBiztonsági arzenálja igen gazdag. Az adaptív sebességszabályozása önműködően tartja a követési távolságot, amelyet öt fokozatban határozhat meg a vezető. A menetdinamikai szabályozórendszeren keresztül emellett a szabályozási folyamat dinamikáját is megválaszthatja. A két első radarérzékelő és a kamera jeleit használja. Araszoló funkciója akár megállásig is lefékezheti, majd a vezető kívánsága szerint automatikusan újraindul. A rendszer kikapcsolt állapotában a követési távolság kijelzője 60 kilométer/óra felett mutatja az elöl haladó járműhöz mért távolságot, túlzott megközelítése esetén figyelmeztet.
A közlekedési torlódás asszisztens jól kiépített útszakaszokon a 65 kilométer/óráig terjedő sebességtartományban részlegesen akár a kormányzás feladatát is átveheti, amíg a forgalom lassan halad. A rendszer a radar- és ultrahangos érzékelőket illetve az első kamerát használja, miközben enyhe kormányzási beavatkozásokkal irányítja az autót, amint az az előtte haladó járműoszlopot követi. Ennek során az útburkolati jelek és az úton haladó többi jármű szolgálnak tájékozódási pontként.
Amint a közlekedési torlódásasszisztens eléri működési határait, vagyis ha megszűnik a torlódás vagy szűk kanyar következik, a vezetőnek kell ismét átvennie a kormányzás feladatát. Erre több fokozatú tájékoztatás hívja fel a figyelmét. Amennyiben mindegyiket figyelmen kívül hagyja, a rendszer önállóan fékezi le biztonságos megállásig a kocsit. 65 kilométer/óra feletti sebességeknél a jármű fokozatmentesen és automatikusan aktiválja a sávtartót.
 
Örök fényesség
 
Presztízs MagazinA Matrix LED fényszórók erős és homogén távolsági fényét oldalanként 16 LED-egység állítja elő, és speciális primer optikán keresztül három-három különlegesen formált tükörrel sugározzák. A szabályozóegység a belső visszapillantó tükör mellé épített kamerával kommunikálva igény szerint egyenként kapcsolhatja, illetve összesen 64 fokozatban tompíthatja őket. A Matrix LED-fényszórók hatékonyan világítják meg az útfelületet, mégpedig a közlekedés többi résztvevőjének vakítása nélkül.
Ezek a fényszórók számos kiegészítő funkciót is kínálnak. Az önvakítás megelőzése érdekében az erős fényvisszaverő hatású közlekedési táblákat csökkentett fényerővel világítják meg. A fényszórók kanyarvilágítási funkcióját a fénykévék súlypontjának eltolásával állítja elő a rendszer. Az extra felszerelésként rendelhető MMI navigációs rendszer plusz technikájával együttműködve már röviden a bekormányzást megelőzően is. Az ugyancsak navigáció alapú kanyarodófény az útkereszteződésben és egyéb kanyarodások alkalmával segít felismerni a veszélyeket, illetve akadályokat. A dinamikus irányjelzőt szekvenciálisan kapcsolt fénykibocsátó diódák alkotják, fényük belülről kifelé futva szolgál egyértelmű jelzésekkel környezetük számára.
 
 
 
Még nincs értékelve