Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Oh, Romeo, miért vagy te Giulia…

Immár két nagykövete van itthon az ikonikus márkának Kiss Ramóna és Rákóczi Feri személyében

B. Molnár László | Pálfi Balázs | 2018.01.07. |
Alfa Romeo
Oh, Romeo, miért vagy te Giulia…
Azt eddig is tudtuk, hogy alfásnak lenni szinte kiváltság, a valamihez való tartozás egyik netovábbja. A világhírű olasz brand immár Magyarországon is odateszi magát, és ehhez két nagyon népszerű embert nyert meg nagykövetének: az 1999 óta a márkába nem reménytelenül szerelmes Rákóczi Ferit – ahogy egy ország hívja –, illetve a korábban versenyzői babérokra törő, csodaszép Kiss Ramónát. Hogy a nagyköveteiknek ne legyen azért annyira nehéz dolguk, olyan autókat is piacra dob az Alfa Romeo, mint az általunk kipróbált Giulia QV, illetve a 4C kupé.
Nem tagadom, kicsit remegő gyomorral indultam egy szép őszi nap a zsámbéki Drivingcamp felé, hiszen egyrészt amellett, hogy végre megtudhattuk, kit választottak az Alfa női nagykövetévé – bevallom őszintén, ez izgatott kevésbé –, másrészt a legendás márka teljes jelenlegi palettáját nemcsak testközelből, hanem tesztközelből is kipróbálhattuk a meghívó ígérete alapján. Azért igencsak megdobban egy férfiszív, ha egy csodálatos alakú, duruzsoló hangú Giulia hívogatja, miszerint pár kör erejéig az enyém szeretne lenni…
Presztízs MagazinA bemutatón és az új nagykövet „leleplezésén” – ő nem más, mint Kiss Ramóna – túl pontosan látni lehetett, hogy az izgatott férfitekintetek, a vágyakozó pillantások Ramóna kétségkívül gyönyörű alakjáról a tűzpirosba bújt Alfákra terelődtek. Elsőnek a Giulia QV-t szemeltem ki, amely mind külsejével, mind pedig a róla olvasott tesztekkel már a rendezvény előtt meggyőzött arról, őérte érdemes kivárni a sort. Nos, nem is kellett csalódnom, hiszen a klasszikus Alfa összes tulajdonsága mellett elmondható a modellről, hogy vélhetően újra nagyot alkottak a tervezők. Ráadásul az izgalmat csak fokozta, amikor kiderült számomra, hogy a motorháztető alatt nem kevesebb, mint 510 lovacska dolgozik. Amikor egy kicsit nagyobb talppal léptem oda az indulás előtt a gázpedálnak, szinte beleremegtem, ahogy felmordult a két turbóval és hat hengerrel ellátott motor. És mindezt a szénszálas kagylóülésben ülve…
Amikor felengedtem a kuplungot, a váltó mérnöki pontossággal kínálta a különböző fokozatokat, a bóják között úgy suhant, mint az álom, a kormányzás szinte földöntúli volt. Gyönyörködtünk a hangokban, amiket menet közben adott ki magából, és nem egyszer emeltük fel a pedálok mellől a leesett állunkat, majd amikor libabőrösen kiszálltunk belőle, egy mondatot ismételgettem magamban: ez egyszerűen nem lehet ilyen jó! Pedig az volt.
Presztízs MagazinMég teljesen a Giulia hatása alatt voltam, amikor egy kedves hölgy szólt, vár rám az újabb csoda, a 4C, az Alfa kétajtós sportkupéja. Nem túlzás, már az beleszeret egy életre, aki előbb hátulról látja meg, hiszen ilyen farért egy igazi férfi a lelkét is odaadja. Érdekes, a belseje viszont sokkal puritánabb, ám ez egy pillanatra sem okoz gondot, és perceken belül immáron másodszor esem szerelembe első vagy második pillantásra. Amikor pedig elindulsz vele, olyan adrenalin-löketet kapsz, amire alig vannak szavak. Nincs rá jobb szó: igazi versenyautó, elképesztő úttartással.
A meghajtásról egy teljes egészében alumíniumból készülő négyhengeres szív gondoskodik. És a hangja? Nos, azt hiszem, az elektronikus autók térnyerése után sem lesz feledhető a „torkából előtörő sikoly”. De ezt az érti meg elsősorban, aki nem olvassa, hanem élőben hallja mindezt. Ráadásul tökéletesen el lehet férni a segédvázakkal együtt 107 kilós szénszálas vázú, üresen 895 kilós sportkocsiban. Sosem feledhető élményt jelent 30 centivel az aszfalt felett, amikor a gyorsulás és a fékezés mellékhatásaként az ember szinte belepréselődik az ülésbe, miközben a motor közvetlenül a hátad mögül „bömböl”. Bevallom, az űrhajókat idéző műszerfaláról sokat nem tudok elmondani, hiszen az élmény elnyomta azt a vágyamat, hogy a két megtett kör alatt képes legyek kiismerni rajta magam.
És ha lehetőségem lenne választani közülük, melyik mellé tenném le a voksom? Nos, ha mindenáron határozni kellene, akkor a 4C mellett döntenék. Ugyanis szinte magam előtt látom a helyzetet, amikor „nyugger-tempóban”, 40-50 km/h-s sebességgel, kikönyökölve a lehúzott ablakon végigmegyek a siófoki főutcán. Vajon hány csinos Júlia vetne csábos pillantást Romeo után?
 
„Hosszú távú kapcsolat lesz ebből”
 
Presztízs MagazinAmikor a rendezvény előtt egy bukósisakos, az alakjából ítélve vélhetően egy csinos hölgy gördült be egy gyönyörű, fekete Alfa Romeo Giuliával a kapun, többen összenéztünk, és azt találgattuk, vajon ő lesz-e az Alfa legújabb nagykövete Magyarországon. Nos, hamar kiderült, hogy igen, és a kiválasztott nem más, mint a rendkívül csinos Kiss Ramóna, aki az importőr szerint – ebben szinte nem volt ellenvélemény a résztvevők között – megtestesíti a márkához nagyon is kapcsolódó fiatal, sikeres, céltudatos, a sportokért és az autókért egyformán rajongó, ragyogó szépségű nő ideálját. Ráadásul Ramóna abszolút nem érzi elveszettnek magát a volán mögött, amit pár éve a Lotus Ladies Cup versenysorozatban is bizonyított: – Mindig sportos vezető voltam, így amikor az Alfa Romeo megkeresett, hihetetlen boldogság ért, hiszen az Alfa Giulia fantasztikus vezetési érzést nyújt. A munkámból kifolyólag rengeteg időt töltök autóban, a Giuliával pedig valódi élmény az utazás. Noha ezt az autót vélhetően nem a nőknek alkották elsősorban, én vagyok rá a legjobb bizonyíték, hogy azonnal bele lehet szeretni. Ugyanakkor a legújabb modellek már abszolút ajánlhatók a hölgyeknek is, hiszen ha kell, nagyon lágy, szerethető tud lenni például a Giulia, de ha a helyzet azt követeli, határozott és erős jellem. Ez egy hosszú távú kapcsolat lesz” – áradozott új autójáról Kiss Ramóna.
Presztízs MagazinNem tagadja, a Lotus Ladies Cup-ban való részvétele is hozzájárult ahhoz, hogy ma már teljes biztonsággal közlekedjen egy 280 LE autócsodával a közúton. És ez akkor is igaz, ha, mint kiderült, korábban több büntetést is összeszedett már. – Tíz éve van jogsim, így csoda lenne, ha nem kaptam volna büntetést. Noha amikor beszállok az autóba, a biztonsági öv bekapcsolása az első a számomra, mégis büntettek már ezért, illetve sebességtúllépés miatt is kellett már fizetnem. Persze ne gondolja senki, hogy 220 felett száguldozom az autópályákon, minden esetben pár km/h-val léptem túl a határt. Viszont telefonálás miatt sosem bírságoltak meg, ugyanis autóban mindig kihangosítót használok – árulta el Ramóna.
Jó nagykövetként hozzátette, az Alfa Romeo bármelyik modellje uniszex autó, azaz mind a férfiak, mind a nők megtalálhatják benne azt, amit igazán keresnek.
 
Presztízs MagazinAlfa Romeo 4C Coupé műszaki adatai
Hosszúság: 3989 mm
Szélesség: 2090 mm
Magasság: 1183 mm
Súly: 895 kg (váz: 107 kg)
Motor hengerűrtartalom: 1750 cm3
Teljesítménye: 241 LE (177 kW)
Nyomaték: 350 Nm/2100
Végsebesség: 258 km/h
Gyorsulás (0-100 km/h): 4,5 s
Ár: 21 350 000 Ft
 
 
„Két évtizedes szerelem a miénk”
Keresve sem találhatott volna jobb nagykövetet az Alfa Romeo az ismert rádiós-televíziós műsorvezetőnél, Rákóczi Ferinél, akit immár 1999 óta szinte megbonthatatlan szerelem köt az olasz márkához. Nem titok, élete párját is az Alfának köszönheti, hiszen a hölgy – ha lehet ilyet mondani – szinte nagyobb rajongója az olasz legendának, mint Feri. Nem csodálkozhatunk azon sem, hogy a műsorvezető garázsában a mostani autója, a legújabb Giulia mellett a márka egy féltve őrzött, klasszikus típusa is megtalálható. – Tapasztalatom szerint egyetlen más márka esetében sem alakul ki olyan szoros érzelmi kapcsolat autó és tulajdonosa között, mint az Alfánál. Szerencsém, hogy nagykövetükként csupa olyan programon kell részt vennem, ahová magamtól is örömmel mennék. Ez a márka mindig többet jelent annál, minthogy reggel beleülök, elmegyek vele á-ból b-be, nekem érzelmileg minden találkozás még most is megdobogtatja a szívem” – árulta el Rákóczi Feri.
Presztízs MagazinNem titkolja, egyszer volt egy kis eltévelyedése, de gyorsan megbánta hűtlenségét. Egy Alfetta volt az első szerelem, de több modell is megfordult a tulajdonában. Jelenleg is két Alfa tulajdonosa, de a legendás Spiderre már más is szemet vetett a családban. – Ez a típus a nagy szerelem, hétvégenként beleülünk anyával, lehajtjuk a tetőt, aztán körbeautózzuk a Velencei-tavat. Na, ez az igazi életérzés… Ám manapság már a fiam az, aki csillogó szemmel nézegeti a Spidert, és a múltkor közölte velem, úgy vigyázzak rá, hogy ez már az ő autója – folytatta a népszerű rádiós.
És hogy szerinte mi az a három dolog, amiért az Alfa a legjobb? Nos, a szív, azaz a motor, a lábak, azaz a futómű, és természetesen a szépség.

 

Még nincs értékelve