Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Önjáró autók? Ez csak a kezdet!

Összeállította: Benkő Péter | Flickr/Jurvetson | 2019.02.04. |
önjáró autók
Önjáró autók? Ez csak a kezdet!
Minél automatizáltabb egy jármű, annál több elektronikát igényel, ez pedig magával húzza az érintett iparág gyártóinak teljesítményét. Amikorra az eladott autók többsége már önálló lesz, addigra az előállítási költségek is jelentősen csökkennek.

Az önjáró járművek bevetésének legjobb lehetősége a tömegközlekedés, a teherszállítás, a hajózás és az egyéb ipari szállítási formák. Keveset beszélnek erről, de sok vállalat bevezette már az innovációt. Az autonóm teherautó-együttműködéseknél olyan márkák kerülnek szóba, mint a Daimler és a Volvo, a Tesla és az Embark. Még az Uber is autonóm szállító járműveket fontolgat.

Az új technikákat alkalmazók azonnali megtérülést érhetnek el még akkor is, ha a technológia egy folyamatosan fejlődő piacon van jelen. Az ügyfelek fizetnek a technikáért, mert elvárják a költségmegtakarítást, a termelékenységnövekedést.

Az autonóm közlekedési rendszerek megszüntetik az emberi hibát, a balesetek leggyakoribb tényezőjét is. Az autóipar üzleti modelljei drasztikusan változnak, a járművek a fejlett vezetősegítő rendszerek révén már jóval bonyolultabbak.

Az önjáró technológia valószínűleg más közlekedési előrelépésekhez is vezet, komoly gyártók gondolkodnak a repülő autók kifejlesztésén! Míg az autonóm autó iránti elgondolás izgalmas, a következő évtized igazi lehetősége az ipari alkalmazásokban rejlik. A gondolkodás pedig valószínűleg úgy formálódik majd, hogy a személyautó már nem a szabadság, a siker, a függetlenség képe, hanem egyszerűen a közlekedés egyik formája.

 

Még nincs értékelve