Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Praktikus csapatszállító

Citroën Jumpy Spacetourer BlueHDi 150

Gesztesi András | Citroen | 2018.01.14. |
citroen
Praktikus csapatszállító
Kényelmes, tágas, praktikus és jól néz ki a Citroën kisbusza. Mindezek mellé kedvező fogyasztási adatokat produkál, sőt a tisztítása is rendkívül egyszerű. Igazi nagycsaládosoknak pompás választás, de céges vagy szállodai kisbusznak is tökéletesen megfelel a tesztelt változatban nyolc, de amúgy akár kilenc személyes Spacetourer.
Az egyterű- és szabadidőszakértő francia márka különleges kisbuszával tette teljessé az utazóautó-kínálatát. A nyolcszemélyes Citroën nagyobb helyigényű hobbit művelőktől kezdve az üzleti utazókig mindenkinek megfelelhet. Az igazán hosszú és méretes sporteszközöket használóktól kezdve a rendszeres reptéri vagy egyéb transzferjáratokat üzemeltetők is megtalálják a számításukat ezzel a modellel.
 
A bőség zavara
 
Presztízs MagazinEleve háromféle verzióból választhat, aki kinézte magának az autót. A XS-verzió 4,6 méter, az M 4,95 méter, az XL pedig 5,3 méter hosszú. A tengelytáv az XS esetében rövid, azaz 2,92 méteres, míg a másik kettőnél hosszú, 3,27 méteres. A hátsó túlnyúlás pedig az XS és az M változatnál rövid, 0,8 méteres és az XS-nél pedig hosszú, 1,15 méteres. A VDA szabvány szerint ötüléses kialakításnál, előretolt második üléssorral az XS 1978 literes, az M 2381 literes, míg az XL 2932 literes csomagtérrel büszkélkedhet. Persze 8 vagy akár 9 személyes kivitelben jóval kisebb csomagtérrel kell számolni, de mivel a második és a harmadik üléssor egy sínrendszeren tologatható, ezért mindig a fontosság alapján dönthetjük el, hogy az utasoknak, vagy a csomagoknak legyen-e több helyük. A középső, azaz M-verzióban hátra tolt harmadik üléssornál is több mint fél köbméterrel kalkulálhatunk, szóval azért pár bőrönd elfér. A beszállás egyszerű a harmadik sorba, csak le kell dönteni az ülésenként dönthető háttámlák közül a megfelelő oldalsót, de az egyharmad-hétharmad arányban külön mozgatható ülőpad is egy mozdulattal előrébb tolható, ha egy testesebb felnőtt ülne hátulra. Ebben az autóban egyébként a harmadik sorban tényleg kényelmesen elfér három felnőtt is egy hosszabb úton.
 
Trükkös csomagtér
 
Presztízs MagazinA nagy belső teret segítik a rövid kinyúlások és a rövid motorháztető, amelyet magasan elhelyezett, hosszan elnyúló, nagyméretű lámpaegységek szegélyeznek. A dizájn letisztult és agresszivitástól mentes. A frontrészen nagy hangsúlyt kapott a márkajelzés, a hűtőrácsba foglalt, ék alakú embléma szárai mindkét oldalon benyúlnak egészen a lámpák belsejébe. Ezt a fekete légbeömlő rácsok jól ellensúlyozzák. Jól mutatnak a függőleges LED-es nappali menetfények a kerékjárati ívek meghosszabbított vonalában. Oldalról a széles oldalsó tolóajtó és a nagy üvegfelületek határozzák meg a látványt és hangsúlyozzák ki a hatalmas helykínálatot. Az impozáns belső térre enged következtetni a méretes hátsó ajtó is, amelyen két nyitógomb is található, hiszen kétféleképpen lehet innen csomagokat berakni a kisbuszba. Az egész hátsó ajtó egyben felnyitva adja a legkényelmesebb hozzáférést a csomagtérhez, de jóval több helyet követel az autó mögött, mint egy két irányba nyíló ajtó. Erre találták ki a tervezők, hogy a hátsó ablakot külön is ki lehet nyitni egy, a rendszámtábla felett található gombbal. Ez szűk helyen jön jól, mert így is hozzá lehet férni a csomagokhoz.
 
Új platform, több hely, VIP-utazás
 
Presztízs MagazinA Citroën Spacetourer az EMP2 moduláris új változatára épül, a francia gyártó ezt alkalmazza a C4 Picasso és a Grand C4 Picasso modelleknél is. Az új platform révén megerősített szerkezetű, speciális első és hátsó futóműveket építenek be, ezek akár 1400 kg-os terhelést is elbírnak. Az autó négyféle változatban készül, a Feel és Shine csúsztatható ülésekkel főleg a családoknak ajánlott. A Business szállodai transzferbusznak vagy taxinak ideális, itt az ülések száma és a felszereltség igény szerint alakítható ki, a jármű szinte teljes egészében személyre szabható. A Business Lounge pedig a csúcsváltozat, hat- vagy hétüléses kialakításban választható, a menetiránynak háttal elhelyezett, különálló bőrülésekkel a második üléssorban, eltolható és összecsukható asztallal, valamint a bizalmasabb légkört biztosító sötétített hátsó ablaküvegekkel. Igazi mobil irodává vagy szalonná alakítható. Ez a modell elsősorban profi szállítási feladatok ellátására szolgál, sofőrrel együtt bérelt kisbuszként vagy VIP személyszállításra ajánlják.
 
Praktikus segítségek
 
Presztízs MagazinAz oldalsó motoros tolóajtók a kilinccsel, a kulcson vagy a műszerfalon, esetleg a B-oszlopon lévő gombokkal, illetve láblendítéssel nyithatók. Lábunkat egyszerűen a hátsó lökhárító sarka alatt elhúzva a jármű kireteszelődik, és azon az oldalon, ahol állunk, automatikusan kinyílik az oldalsó ajtó. Ez akkor nagyon hasznos, amikor tele a sofőr mindkét keze, mert csomagokat vagy gyereket tart benne.
Pakolórekeszből sincs hiány egy ekkora autóban, az összes űrtartalmuk a 74 litert is elérheti. Elől van egy Jack-csatlakozóval és egy 12V-os csatlakozóval ellátott alsó kesztyűtartó, egy USB-csatlakozó, egy megvilágítható és hűthető felső kesztyűtartó. A műszerfal két oldalán pohártartók állnak az utazók rendelkezésére, egy felül, középen lévő rakodóhely és két nagyméretű első ajtózseb is van, utóbbiban egy másfél literes palack is elfér. Az utasok kényelmét lehajtható asztalkák, napfényvédő rolók, 12 és 220V-os csatlakozók is szolgálják.
Presztízs MagazinA gyerekek persze legjobban a két részből álló, külön árnyékolható, széles üvegtetőt élvezik. A komforttető pedig a légkondicionáló finom levegőelosztást biztosító hűtőventillátorral és hangulatvilágítással van felszerelve, mint egy repülőn. A sofőr az összes média, telefon és navigációs funkciót képes vezérelni a hétcolos érintőképernyőről. A Mirror Screen funkcióval a vezető teljesen biztonságosan használhatja az okostelefonján lévő alkalmazásokat. A Citroën Connect Nav egy új 3D-s, érintőképernyős, valós idejű online navigációs rendszer. A sofőrnek nagy biztonságérzetet ad a head-up display megoldás, hiszen az úton tarthatja a tekintetét, miközben megjelennek a legfontosabb közlekedési információk (aktuális és ajánlott sebesség, sebességszabályozó/-korlátozó beállítása, navigáció beállításai, ütközésveszélyre való figyelmeztetés).
Sötétben nagy segítség, hogy forgalomtól függően, az országúti és a tompított fényszórók közötti átkapcsolást is elvégzi az autó, ha a rendszer más járműveket érzékel.
Tolatáskor pedig nem csak hátsó kameraképet lát a sofőr a kijelzőn, hanem a hátsó kamera képéből egy 180 fokos felülnézeti képet is megjelenít. Ahogy halad hátrafelé az autó, úgy építi fel az autó környezete körüli képet a rendszer.
 
Biztonsági játékos
 
Presztízs MagazinA Spacetourerben van véletlen sávelhagyásra figyelmeztető, ultrahangos holttér-figyelő, sebességhatár-betartó rendszer, amely a közlekedési táblákat is leolvassa, fáradtságérzékelő, adaptív sebességszabályozó, ütközésveszélyre figyelmeztető és aktív biztonsági fékrendszer is.
A holttérfigyelő a visszapillantó tükör sarkában elhelyezett narancssárga jelzéssel figyelmezteti a vezetőt, ha egy jármű van a holttérben, a rendszer 12 és 140 km/h között aktív. Persze jobb mindig ellenőrizni is, hogy tényleg az-e a helyzet a holttérben, amit a rendszer mond. A tesztút során, országúton nagy esőben bejelzett, amikor egy növénysor mellett haladtunk el.
Az ütközésveszélyre figyelmeztető ARC-rendszernek két szintje van. Az elsőnél narancssárga figyelmeztetés jelenik meg a műszerfalon, ez az elöl haladó járműtől mért túl kis követési távolságot jelenti. A második a piros, amikor a sofőrnek már fékeznie kell. Autópályán ez egyébként jól együtt dolgozik az adaptív sebességszabályozóval, amely hagyja a gépkocsit az előtte haladó jármű sebességéhez igazodni. A rendszer egészen 20 kilométer/órás sebességre képes csökkenteni a járművet, miközben csak a gázpedált kezeli, de a fékrendszert nem aktiválja. Használata különösen közepesen sűrű forgalomban, például autópályán ideális. A tesztúton előfordult, hogy 130 kilométeres sebességre állított tempomattal értünk utol egy nagyjából 90 kilométer/órás sebességgel haladó kamiont, de az autót nem lassította ahhoz, viszont időben figyelmeztetett ütközésveszélyre. Amikor 110 kilométer/órás tempóval soroltunk be egy kamion mögé, akkor viszont finoman és zökkenőmenetesen tette dolgát a rendszer, szépen lelassított a teherautó mögött és felvette annak sebességét.
Presztízs MagazinAz utazási komfortot szolgálják az utastérben körös-körül használt hangelnyelők, és a 0,7 milliméterrel 3,85 milliméteresre vastagított, rétegelt üvegek, amelyek jelentősen csökkentik a zajszintet és a rezgéseket. A klíma jól működik, egy deres reggelen pillanatok alatt leszedte a szélvédőről a vékony rétegben, de már ráfagyott, vékony párát, aminek eltávolításához alapesetben jégkaparóval kellett volna nekiállni. Bent sincs panasz a hőmérséklet megfelelő szabályozására. Ebben sokat segített a tesztautóba beépített, amúgy felárért elérhető klímaszabályozó és a hat légbeömlő, amelyek a kétméretes tetőablak közötti konzolra kerültek. Így a második és harmadik sorban, a hatalmas térben is gyorsan temperálható a levegő.
 
Bírja a magyar utakat
 
Presztízs MagazinA Spacetourer egy stabilizátor rúddal ellátott, erősített első független McPherson kerékfelfüggesztéssel, és egy új, ferde helyzetű háromszög-lengőkaros hátsó felfüggesztéssel rendelkezik, mely lehetővé teszi, hogy akár kilenc személy utazhasson, csomagjaikkal együtt. A magyar utakat jól bírja az autó, a rugók változó merevségűek, és a lengéscsillapítók által biztosított csillapítás mértéke a terheléstől függően változik.
 
Hét liter alatti fogyasztás
 
A Spacetourer 95, 115 lóerős teljesítményű 1,6 literes BlueHDi dízelmotorral, illetve egy 150 lóerős 2,0 literes, szintén dízel erőforrással kapható itthon. A tesztelt változat az utóbbi volt, ennek a maximális nyomatéka 370 Nm, amit 2000-es fordulatszám mellett ad le. A hatfokozatú kézi váltó jól passzol a motorhoz. Hatodikban 90 kilométer/órás országúti tempóban 1750-et, autópályán 130-nál pedig 2500-at forog a főtengely.
Presztízs MagazinA főleg országúton vezető tesztúton 6,9 literes átlagfogyasztást mértünk, pedig nagyrészt öten utaztunk a kisbuszban. Autópályán ez persze 8 liter környékére ment, viszont volt olyan szakasz az egyik főúton, ahol nyugodt, normál tempójú autózással 6,6 literes átlagot mértünk egy hosszabb szakaszon. A tesztelt közepes hosszúságú, nyolcszemélyes változat 1630 kilogrammot nyomott és 2740 kilogrammig lehetett terhelni. Ennek a változatnak a végsebessége egyébként 170 kilométer/óra, százas tempóra pedig 10,8 másodperc alatt gyorsul.
 
Még nincs értékelve