Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Rekord év az Opel hazai motorgyárában

Bíró Csongor | Opel | 2017.05.19. |
Opel
Rekord év az Opel hazai motorgyárában
Szentgotthárd rekordévet zárt 2016-ban. Közel 630 ezer motor készült az Opel magyarországi gyárában, ami 23%-kal több, mint eddig bármikor. (Érdekesség: tavalyig 1999-ben és 2015-ben gyártott szinte darabra megegyezően a legtöbb motort Szentgotthárd – mindkét esztendőben ez a szám 511.800 körül volt). A 2016-os volumen meghatározó része, több mint 470 ezer motor a legkorszerűbb technológiát felvonultató Flex gyárból került ki, de a régebbi, úgynevezett Family 1 üzemben is közel 158 ezer motor készült. Az Opel Szentgotthárd műhelyeiből kerül ki valamennyi Astra motor, de minden más Opel személyautóba is készülnek motorok a gyárban. Ennek megfelelően nagyon sokféle változatot állítanak elő: a Flex üzemben például 38 motorvariáns jön le a sorokról.
Grzegorz Buchal, az Opel Szentgotthárd igazgatója kiemelte: izgalmas évnek néz elébe a gyár. „Fontos mérföldkövek következnek rögtön az év elején. Arra készülünk, hogy február közepén elkészül a 9 milliomodik motor, a Flex üzem nem sokkal később átlépi az egymilliós gyártott darabszámot, márciusban pedig 25 éves lesz az első magyar személyautó, a Szentgotthárdon gyártott első Opel Astra. Ami pedig a termelési volument illeti, az idei évben 2016-hoz hasonló számokat várunk”.
Szentgotthárdon az Opel eddig 1.4 milliárd eurót fektetett be: a motorgyár az Opel legnagyobb ilyen üzeme, amely több mint 2000 embernek ad munkát.
 
Még nincs értékelve