Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Stelvióval a Stelvióra

sajtóanyag | Szakács-Kovács Lóránt | 2017.06.20. |
Alfa Romeo
Stelvióval a Stelvióra
Próbára tettük az Alfa Romeo legújabb modelljét, a márka első SUV-ját, a Stelviót. Az Alfa Amore online közösségi oldal és az Alfa Romeo Magyarország közös szervezésében hazavittük, hogy megnézzük, méltó-e arra, hogy Európa második legmagasabb hegyi hágójának, a Stelviónak a nevét viselje. Nem árulunk egy nagy titkot: egyik Stelvio sem okozott csalódást. Sem az autó, sem a hágó.
Az autós szakma és minden benzinvérű, de még a kerékpárosok mekkája is a Passo dello Stelvio, amely Bormio városából indulva 1500 méterről 2758 méterre visz fel, 22 kilométeren és 48 számozott hajtűkanyaron keresztül. A felfestések nélküli, szűk hegyi út igazi kihívás és felejthetetlen élmény mindenkinek, hiszen amellett, hogy próbára tesz embert és gépet egyaránt, lélegzetelállító panorámát is biztosít az olasz Alpok hegyvonulata.
 
 
Presztízs MagazinAz Alfa Romeo Stelvio pont ezekre az utakra született. A hegyi szerpentint háromszor is megjárva végérvényesen bebizonyítottuk, hogy az Alfa első SUV-ja minden tekintetben helytáll és méltón viseli a Stelvio nevet. Tűpontos kormányzása, bombabiztos futóműve, összkerék-meghajtása és a 280 lóerős benzinmotorja normál úton is igazi élményautót csinál a Stelvioból, olyat, amilyet egy limuzintól sem várnánk el, egy hegyi szerpentinen pedig ennél is többet ad: adrenalinnal teli, mámoros perceket biztosít vezetőjének minden egyes centiméteren, minden egyes kanyarban.
 
 
A Stelvio vezetője ezen a túrán az Alfa Romeo márka hazai nagykövete, Rákóczi Ferenc volt, akit az Alfa Romeo Magyarország és az Alfa Amore online közösségi oldal is elkísért. 
 
 
Presztízs MagazinFeri elmondása szerint a Passo dello Stelvio az autósok mekkája, ahova mindenkinek el kell jutnia egyszer az életben. Levezetésként pedig Aresebe, az Alfa Romeo Múzeumba vezetett az út a festői Comói-tavat is érintve.
 
 
A fotókat készítette: Szakács-Kovács Lóránt
 
 
A hétvégéről négyrészes vlogban számol be az Alfa Amore, a sorozat első két epizódja már megtekinthető a Youtube-csatornájukon: https://www.youtube.com/alfaamore00
 
A nagyközönség legközelebb AlfaCityben, Európa egyik legnagyobb Alfa Romeós rendezvényén találkozhat a Stelviókkal: július 8-án, Zánkán. Részletek: www.alfacity.hu
 
Még nincs értékelve