Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

A Suzuki kifejlesztette a világ első* mikroműanyag-gyűjtő eszközét hajómotorokhoz

Benkő Péter összeállítása | Suzuki | 2021.02.11. |
Suzuki
A Suzuki kifejlesztette a világ első* mikroműanyag-gyűjtő eszközét hajómotorokhoz
A vizeinket szennyező műanyaghulladék jelentős környezetvédelmi problémává vált, nagy részük az óceánokba kerül. A természetes környezetben mikroműanyagokká bomlik le, az ökológiai rendszerre gyakorolt hatása pedig drámai. De most itt van egy innovatív kezdeményezés a Suzukitól!
Új eszközük pusztán a hajó üzemeltetésével is összegyűjti a vízfelszín közelében úszó mikroműanyagokat. A tervek szerint 2021-től vezetik be választható kiegészítőként, később szériatartozék lesz. A Suzuki Motor Corporation ugyanis már tíz éve törekszik a vizek megtisztítására, a mikroműanyag-gyűjtő berendezés pedig a Clean Ocean Project, a tengeri műanyaghulladék felszámolását célzó új Suzuki-kezdeményezés első lépése.
A vállalat szakemberei a fejlesztéshez a külmotorok szerkezetét vették alapul, amely a motor hűtése érdekében több tonna tengervizet szivattyúz át a rendszeren, majd juttat vissza az óceánba. Egyszerűen felszerelhető a visszavezető ágra, nem befolyásolja a motor teljesítményét, mivel csak a hűtés után visszatérő vizet használja fel.
A Clean Ocean Project keretében a vállalat tovább folytatja kampányát, emellett a csomagoláshoz használt műanyagok mennyiségének csökkentésén is dolgozik – a Suzuki Marine üzletág idén júniusban gyártott némelyik termékénél már alternatív csomagolóanyagokat alkalmaz. Jelenleg a piaci visszajelzések kiértékelése zajlik.
 
* a Suzuki által 2020. október 1-ig végzett kutatás alapján
Még nincs értékelve