Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Szinte már prémium

Opel Insignia Grand Sport

Bíró Csongor | Opel | 2017.09.05. |
Opel
Szinte már prémium
Kívül-belül megújult az Opel zászlóshajója. Egyes modellváltozatoknál 175 kilogrammal könnyebb az autó, ezzel és számos más fejlesztéssel, jóval dinamikusabb lett az elődmodellhez képest. Sokféle magyar gyártású motorral is szolgálnak a nagyobb térkínálatú, elegáns vonalú, kupé stílusú Insigniában.
Alaposan megváltozott
 
A teljesen új felépítésű Opel Insignia Grand Sport tengelytávja 92 milliméterrel 4897 milliméterre nőtt, ez a plusz főleg az utastérben, azon belül is hátul jelentkezik. A láb- és a fejtér nagyot nőtt, a magasabb utasok is kényelmesen ülhetnek hátul egy hosszú autópályázáson. A hosszabb tengelytávnak és az új elrendezésnek köszönhetően 32 milliméterrel szélesebb csípőmagasságban, a váll- és térdhely 25-tel nőtt, a fejmagasság nyolccal. A csomagtér alaphelyzetben 490 liter, de ledöntött hátsó ülésekkel 1450 literre bővíthető. A csomagtérajtó kialakítása révén könnyen pakolható. Csökkent az első és a hátsó túlnyúlás, a nyomtáv viszont 11 milliméterrel nőtt. A laposabb és szélesebb autó jóval atletikusabb kiállású, erre a karcsú LED-es hátsó lámpák is ráerősítenek. A légellenállási alaktényező 0,26, ezzel osztályának aerodinamikailag legjobb modelljei közé számít. A karosszéria 60 kilogrammal könnyebb az előző generációhoz képest, de a teljes súlyt nézve egyes verziók 175 kilogrammtól is megszabadultak.
Presztízs MagazinTeljesen új a kínálatban a minimális súrlódású, csúcs-hatékonyságú nyolcfokozatú automata sebességváltó. Nagyon komfortosan kapcsol, egyelőre kizárólag összkerékhajtással kapható. Az új, nyomatékvektoros, intelligens összkerékhajtás kategóriájának egyik legkiforrottabb rendszere, teljesen új, öt lengőkaros hátsó futóművel társulva. Két, elektromos működtetésű lamellás tengelykapcsoló helyettesíti a differenciált, és viszi át precízen, egyedileg az erőt a két hátsó kerékre – függetlenül az útminőségtől, nedvességtől, hótól vagy jégtől. Kanyarban például nagyobb forgatónyomaték jut a hátsó-külső kerékre, miáltal nagyon pontosan fordul rá az ívre, és csökken az alulkormányzottsági hajlam. A rendszer a másodperc töredéke alatt reagál a gázadásra, ezáltal stabilabb az autó, így könnyebb irányítani is.
A továbbfejlesztett FlexRide-futómű felügyeli a lengéscsillapítást, a kormányzást, a gázpedál jellegdiagramját és – automatikus váltómű esetén – a kapcsolási pontokat. Önállóan, vagy a vezető által használt Standard, Sport és Tour módnak megfelelően dolgozik. A választástól függően direktebb a kormány és a gázvétel, illetve korábban vagy később avatkozik be az elektronikus menetszabályzó. Az adaptív futómű lelke az új központi „Drive Mode Control” szoftver, amely folyamatosan kiértékeli az érzékelők jeleit s a beállításokat, illetve felismeri az egyéni vezetési stílust.
 
Körülölel a műszerfal
 
Presztízs MagazinKarcsú és könnyed műszerfal öleli körül a vezetőt, aki három centiméterrel mélyebben ül az eddiginél, ezáltal direktebb a kapcsolata az autóval. A vízszintes tagolású, széles hatású műszerfal követi az Opel design filozófiáját. Az IntelliLink keret nélküli érintőképernyője egyszerűen áttekinthető, sok funkció férhető hozzá. Gyorsan és ösztönösen talál rá az ember ujja a három gombsorra: a felső az infotainment fő funkcióié, a középső a klímaberendezést vezérli, az alsó a vezetőtámogató rendszereket. A világos elrendezés jóvoltából nem kell a vezetőnek és utasainak az érintőképernyő menüiben keresgélniük.
Az Astránál már bevált, magasztalt adaptív LED-mátrix világítórendszerét a következő generációs IntelliLux LED mátrixvilágítás váltotta fel, amely gyorsabb, precízebb és erősebb is: a távfény kévéje 400 méterre hatol. Immár 32, sorba rendezett fénydióda – kétszer annyi, mint az Astrában – kapott helyet az Insignia alacsony fényszóróházaiban. Javult a fényeloszlás minősége, a fényintenzitás és a reakciósebesség. Fordulókban az innovatív, aktív kanyarfény javítja a látást: a kormánykerék elfordításától függően nő a belső mátrixelemek fényintenzitása, így jobban világítják ki a választott nyomvonalat, míg a külső ív elhalványul.
Gondoltak az olyan közlekedők biztonságára is, akik nem az új Insignia Grand Sportban ülnek: az Insignia Grand Sport az első Opel a gyalogosok védelmét jelentősen javító aktív alumínium-motorháztetővel, amely ütközéskor ezredmásodpercek alatt felemelkedik, hogy messzebb kerüljön a kemény motorblokktól.
 
Fejedelmi kényelem – szentgotthárdi motor
 
Presztízs MagazinAz Opel egyike annak a kevés gyártónak, akik az Egészséges Hát Munkacsoport (AGR) által minősített üléseket kínálják, sőt, teszik széles körben elérhetővé. Sokféle beállítási lehetőség mellett az új Insignia prémium-ergonómiájú első ülései egyedülálló kombinációban nyújtják az elektromosan állítható ülésszegélyt, masszázs-, memória- és szellőzőfunkcióval együtt. Fokozott komfortnak örvendhetnek a hátul utazók is: a szélső ülések éppúgy fűthetők, mint a két első. Hideg téli napokon a szintén fűthető szélvédő biztosítja gyorsan az akadálytalan látást, a gyors be- és kiszállást pedig a valamennyi felszereltségi kivitelhez alapból járó kulcsnélküli „Open Start” zár- és motorindító rendszer szolgálja.
Szórakoztatásról és csatlakozásról az Apple CarPlay és Android Auto rendszerekkel kompatibilis, legújabb generációjú IntelliLink gondoskodik. Nemcsak integrálja az okostelefont az autó szórakoztató-tájékoztató berendezésébe, hanem kábel nélkül tölti is. Rendelkezésre áll az iránymutató Opel OnStar online- és szolgáltatási asszisztens számos lehetősége, az automatikus baleseti segélyhívástól az autólopás utáni segítségig. Ráadásul 4G LTE WLAN-Hotspot kapcsolja össze valamennyi utas mobilkészülékét az internettel.
Presztízs MagazinAz Insignia Grand Sport motorkínálata kétféle benzinesből áll, háromféle teljesítménnyel és kétféle dízelerőforrásból, de már négyféle teljesítményszinttel. A Szentgotthárdon készülő 1,5-ös benzines turbómotor 140 és 165 lóerős (104 és 122 kW) változatban érhető el Start/Stop funkcióval, hatfokozatú kéziváltóval. Mindkét esetben 250 Nm a maximális nyomaték, de a 140 lovas 2000 és 4100 közt, míg a 165 lóerős 2000 és 4500 közötti fordulatszámon adja le a 250 Nm-t. Az erősebb változatból rendelhető hatfokozatú automataváltóval szerelt. A 165 lóerős verziók, függetlenül attól, melyik váltós verziót próbáltuk 7,9-8,2 litert fogyasztottak a tesztút során.
A kétliteres 260 lóerős (191 kW) verzió nyolcfokozatú automatát és összkerékhajtást kínál. A 400 Nm-es nyomatékot 2500 és 4000 közt adja le az erőforrás.
Az 1,6 CDTI dízelmotor 110 és 136 lóerős (81 és 100 kW, illetve 300 és 320 Nm) változatban szerepel az árlistán. Előbbi csak kézi váltóval, utóbbi hatfokozatú automatával is. A 170 lóerős (125 kW) és 400 Nm-es 2,0 CDTI-t hatfokozatú kézi és nyolcfokozatú automata váltóval szerelik. Utóbbi váltó kerül a csúcsdízelbe is, amely kétliteres, 4x4-es és 210 lovas (154 kW). Egyes verziók gyártása szeptemberben indul.
 
 
 
Presztízs MagazinVezetőtámogató újdonságok:
Vetített kijelzés: Információkat mutat a sebességről, jelzőtáblákról, a navigálásról a szélvédőn, a vezető közvetlen látóterében, aki így mindig az úton tarthatja a tekintetet.
360 fokos kamera: Négy egyedi kamerából áll a jármű oldalain és végein, madártávlatból mutat mindent teljes körben, megkönnyíti a parkolási manőverezést.
Adaptív sebességszabályozó (ACC, Adaptive Cruise Control): méri a távközt az elöl haladótól, és ehhez igazítja a sebességet. Hirtelen távolságcsökkenésekor vészfékez.
A kormányzást aktívan korrigáló sávtartó asszisztens: nemcsak figyelmeztet a kijelzőn a véletlen sávelhagyásra, hanem finom kormánylökésekkel ellene is hat.
Kitolatási riasztás: figyelmeztet a hátsó lökhárítók érzékelőivel a közeledő objektumokra, 20 méteres távolságig és jobbra-balra 90 fokban – nagyon praktikus, ha korlátozott látással kell kijönni a járdára merőleges parkolóhelyről.
 
Még nincs értékelve