Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Térben nyerő – megérkezett a vadonatúj Ford KA

Bíró Csongor | Ford | 2017.02.01. |
Ford
Térben nyerő – megérkezett a vadonatúj Ford KA
A Ford KA+ egy ötajtós ferdehátú, amely a Ford globális kisautó-padlólemezére épül. A kompakt autó tágas utasteret, alacsony üzemanyag-fogyasztást és remek vezetési élményt ígér a vásárlóknak.
 
Bár az új modell hossza négy méternél kevesebb, a kabinban öt ember is kényelmesen elfér. A KA+ valamivel rövidebb, viszont 29 mm-rel magasabb a Fiestánál. Az autó átgondolt kialakítású kabinjában úgy helyezték el az üléseket, az ajtópaneleket és a tetőburkolatot, hogy a kategória legnagyobb, 1002 mm-es első fejtere, valamint 896 mm-es hátsó lábtér és 1335 mm-es hátsó csípőtávolság várja az utasokat. A tágas utastérben egy két méter magas vezető mögé is be tud ülni egy két méter magas utas. A csomagtér 270 literes – vagyis elfér benne két nagyméretű bőrönd –, a hátsó ülések 60/40 arányban dönthetők, az apróbb tárgyakat pedig az utastérben elhelyezett 21 tárolóba lehet tenni.
A leegyszerűsített motorkínálatában egy takarékos, új 1,2 literes Duratec benzinmotor szerepel. A 85 lóerős változatban megrendelhető erőforrás ugyanabból a motorcsaládból származik, mint a Fiesta 1,25 literes blokkja, és teljesítményét, üzemanyag-fogyasztását és károsanyag-kibocsátását kettős független változó szelepvezérlés javítja. A dinamikus teljesítmény érdekében a KA+ egyedi futómű-beállítást kapott, és a mérnökök az új változat jellemzőihez hangolták az egyes szerkezeti elemeket, például a rugókat, a lengéscsillapítókat, a hátsó csatolt lengőkar tengelyét, a fékbetéteket és a gumiabroncsokat, valamint újratervezték az első segédkeretet.
Még nincs értékelve