Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Terjeszkedés

Benedek Attila | John Deere-Michelin | 2016.10.25. |
gumiabroncs
Terjeszkedés
A Michelin két éve mutatta be a munkagépeken használható X Tweel névre hallgató kerékkülönlegességét, az újdonságnál rugalmasan mozgó belső lemezekkel ellátott szerkezettel pótolták a megszokott keréktárcsát. Ezzel a rugalmas közeggel váltották ki a gumiban lévő levegőt, így hoztak létre defektmentes abroncsot. Az X Tweel két új verziója jelent meg a piacon, remélhetőleg az újdonság belátható időn belül elérhető lesz a hagyományos autóknál is.
Eddig a terepen dolgozó kisebb rakodógépeken használták, ahol a jó rugózásával és a defektmentességével szerezte a híveket. A Michelin most dobta piacra az aszfaltra készített verziót, ezzel a mintázat nélküli megoldással nagyobb tapadást lehet elérni szilárd talajon.
Hasonlóan speciális terület a John Deere-rel közösen kidolgozott abroncs, ez a Z Trak 900-as szériánál érhető el. Ez az a fajta fűnyíró, amivel focipályákat és óriás parkokat gondoznak. A különleges kialakítású futófelület jól tapad a különböző talajokon, nem gond, ha a kezelő nem veszi észre a törött üveget vagy kiálló vasdarabot, szöges deszkát, mert nem tesz kárt az abroncsban.
Még nincs értékelve